PREMIJERKA U POSETI SINGAPURU! Ana Brnabić na Blumberg forumu nove ekonomije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće sutra i u sredu, 16. novembra, u poseti Republici Singapur, gde će učestvovati na Blumberg forumu nove ekonomije (Bloomberg New Economy Forum)

Premijerka će u okviru Blumberg foruma učestvovati na panelu Pomeranje digitalnih granica, na kojem će takođe učestvovati Strajve Masiiiva, osnivač i izvršni predsednik Econet Group, Nandan Nilekani, predsednik i suosnivač Infosys Limited, i Tan Hoi Ling, suosnivač Grab.U okviru posete, premijerka Brnabić sastaće se sa predsednicom Singapura Halime Jakob i Teom Či Henom, starijim ministrom i ministrom za nacionalnu bezbednost Singapura.

U delegaciji sa predsednicom Vlade Srbije biće ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

U okviru posete planirani su susreti sa predstavnicima više kompanija i institucija: Azijskom infrastrukturnom investicionom bankom, kompanijom Boston Dynamics, AI Singapore (Nacionalni program za veštačku inteligenciju), Sila Nanotećnologies, Bayer Pharmaceuticals, Temasek, i drugi.

Takođe, planiran je obilazak Biopolisa, kampusa koji obezbeđuje prostor za aktivnosti biomedicinskog istraživanja i razvoja i promoviše saradnju između privatnog i javnog sektora.

Tokom posete Singapuru, biće upriličena ceremonija uručenja patentnog pisma počasnom konzulu Republike Srbije u Republici Singapur Kelvinu Čeng Ern Liju, a povodom otvaranja Konzulata Republike Srbije u Republici Singapur, najavila je Vlada Srbije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare