VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO! Ruska duma usvojila Putinov zakon, za jednu stvar predviđene su DRAKONSKE KAZNE!

Državna duma usvojila je predsednički amandman na predlog zakona o državljanstvu, prema kojem osoba može biti lišena stečenog državljanstva zbog diskreditacije ruske vojske

Amandmanom se proširuje lista krivičnih delakoja bi trebalo da se kažnjavaju prestankom stečenog državljanstva. Ovo su članovi Krivičnog zakonika:

—284.1 – Obavljanje delatnosti strane ili međunarodne nevladine organizacije za koju je doneta odluka da se njene aktivnosti priznaju kao nepoželjne na teritoriji Ruske Federacije;

—207.3 – Javno širenje lažnih informacija Oružanim snagama Ruske Federacije i vršenju ovlašćenja od strane državnih organa Ruske Federacije;

—280.1 – Javni pozivi za sprovođenje radnji koje imaju za cilj narušavanje teritorijalnog integriteta Ruske Federacije;

—280.3 – Javne radnje koje imaju za cilj diskreditaciju upotrebe Oružanih snaga Ruske Federacije u cilju zaštite interesa Ruske Federacije i njenih građana, održavanja međunarodnog mira i bezbednosti ili vršenja svojih ovlašćenja od strane državnih organa Ruske Federacije za ove svrhe. 

Osnov za lišavanje državljanstva mogu biti i krivična dela kao što su javno pozivanje na ekstremizam, zadiranje u život državnika, organizovanje oružane pobune, pljačka, razbojništvo, mito, vandalizam, skrnavljenje državnog grba i zastave i neka druga. 

Predlog zakona je prošao prvo čitanje u aprilu. U prvobitnoj verziji, predloženo je oduzimanje državljanstva za teška krivična dela protiv države, terorističke aktivnosti, trgovinu drogom i falsifikovanje dokumenata, kao i na dobrovoljni zahtev građanina.

Pored toga, predlog zakona predviđa smanjenje broja zahteva za više od 20 kategorija podnosilaca zahteva za ruski pasoš. Takođe se proširuju ovlašćenja šefa države da odredi kategoriju onih koji ispunjavaju uslove za pojednostavljeno sticanje državljanstva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare