POTERNICA ZA POZNATIM KAVČANINOM: Stupar preživeo atentat, dovodio se u vezu sa švercom droge

Među odbeglim pripadnicima vračarskog klana, koji je prema saopštenju tužilaštva blisko sarađivao sa kavačkim klanom, od kog je dobijao naređenja i instrukcije za izvršenje krivičnih dela nalazi se i Vojin Stupar, visokopozicionirani kavčanin.

– Istraga je pokrenuta protiv 38 osumnjičenih, od kojih je 12 u bekstvu. Među odbeglima je Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara koji je označen kao organizator ove kriminalne grupe, ali i Vojin Stupar za kojim će biti raspisana poternica – objašnjava sagovornik Kurira.

Stupar je, podsetimo, 2019. bio hapšen u Crnoj Gori i mediji iz te države tada su ga označili kao jednog od vođa kavačkog klana. Sumnjičio se za stvaranje kriminalne organizacije, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja. Takođe, Stupar je dovođen u vezu sa švercom 60 kilograma kokaina koji je bio zaplenjen na brodu „Jadran“ u Tivtu.

Stupar je, kako prenose crnogorski mediji, zet Igora Božovića, koji važi za jednog od vođa kavačkog klana. – Javnosti je postao poznat, pošto se vođa škaljarskog kana koji je ubijen u Istanbulu Jovan Vukotić sumnjičio da je pokušao da ga ubije 2016. Međutim, posle izručenja Vukotića iz Srbije u Crnu Goru, Stupar je na saslušanju izjavio da ne zna ko je pucao na njega i Vukotić je pušten iz pritvora a postupak protiv njega je obustavljen – navodi sagovornik Kurira.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare