ONI SU IZBEGLI SMRT U REŽIJI VRAČARACA: Vušovićevi ljudi pucali na bišeg dečka voditeljke, advokata i istaknutog škaljarca!

Tužilašto za organizovani kriminal, nakon sprovedenih hapšenja u petak i subotu kada je slobode lišeno 16 pripadnika ogranka kavačkog klana „vračarci“ na čelu sa Nikolom Vušovićem zvanim Džoni sa Vračara, proširilo je istragu na 38 osoba. Oni se terete za najteža krivična dela među kojima su tri ubistva i pet pokušaja ubistava.

Petorica koji su uspeli da prežive ono što im je Vušovićeva grupa priredila su visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana Miloš Nilović Runjo, kriminalac Andrija Zarićpoznat i po vezi sa voditeljkom Sandrom Drašković poznatom kao Sani Armani, žrtva Belivukovog klana Lazar Vukićević, advokat Arsenije Stefanović i novopazarac Samir Divljanović.

Izvadio „uzija“ na Runju

„Škaljarac“ Miloš Nilović zvani Runjo 11. maja 2020. godine u centru Beograda je bio meta napada.

U bašti jednog lokala na Vračaru, u kojoj je sedeo s grupom mladića, uleteo je maskirani napadač sa automatskim oružjem, koje nije uspeo da upotrebi, jer su ga Nilović i njegovi prijatelji primetili čim je ušao u lokal.

Skočili su i pobegli, a napadač s maskom je krenuo za njima, ali nije uspeo da puca. Iste noći zbog pokušaja ubistva uhapšen je crnogorski državljanin Miloš Miljanović koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne i označen je kao pripadnik Vušovićeve grupe.

Nilović je inače poznat i po spekstakularnom hapšenju u restoranu „Durmitor“ kada je priveden zbog neovlašćenog nošenja oružja, ali je oslobođen ovih optužbi.

Bivši dečko Sani Armani

Andrija Zarić ranjen je u novembru 2020. godine u Dalmatinskoj ulici u Beogradu, a bio je blizak voždovačkom klanu, dovođen je u vezu s međunarodnom bandom „Pink Panter“, a poznat je i po emotivnoj vezi sa manekenkom i voditeljkom Sandrom Drašković, poznatijom kao Sani Armani.

Zarić je je kobne večeri oko 20 sati pogođen hicem iz pištolja u nogu. Privatnim kolima je prevezen u Urgentni centar i još tada se spekulisalo da je time opomenut zbog neraščišćenih računa oko novca.

Samo nedelju dana nakon toga njemu je zapaljen automobil koji je bio parkiran ispod Brankovog mosta u blizini zgrade u kojoj je živeo sa partnerkom, ali motiv i napadač nisu otkriveni.

Zarić je u javnosti poslednji put pominjan u februaru 2012. godine, kad je izručen Švajcarskoj zbog brojnih krađa u toj zemlji.

Bomba ispod „poršea“

Marko Drakula, označen kao pripadnik „vračaraca“ i veoma blizak Nikoli Vušoviću, osumnjičen je da je 7. oktobra 2019. godine na Vračaru, postavio bombu ispod automobila Lazara Vukićevića marke „porše“ i tako pokušao da ga ubije. 

Vukićević je tada smrt izbegao „za dlaku“, međutim godinu dana kasnije ubijen je u kući strave u Ritopeku, i za njegovu smrt optužen je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Drakuli se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare