NOVAK NIJE SRBIN, ON JE VIŠE OD SRBINA: Neverovatne reči čuvenog teniskog trenera o Đokoviću i njegovim dostignućima 

Novak Đoković u ponedeljak igra završni masters sezone u Torinu. Najbolji teniser današnjice je čovek o kojem se priča ne samo u Italiji, već i širom meridijana. Njegova pojava jednostavno iziskuje reakciju.

Čuveni teniski trener Patrik Muratoglu, koji je radio sa Serenom Vilijams, Simonom Halep i Grigrom Dimitrovom, a odnedavno brine o karijeri Holgera Runea, mladog Danca koji je pre nedelju dana senzacionalno pobedio Novaka Đokovića, na mastersu u Parizu.

Patrik Muratoglu ima visoko mišljenje o srpskom teniseru, posebno njegovim dostignućima, pre svega 21 osvojenoj grendslem tituli. Francuz grčkog porekla priznao je da se nekada zapita da li je Novak Đoković Srbin, s obzirom na karakter, mentalnu snagu, glad za pobedama i rekordima.

– Ne znam da li možete da kategorišete Novaka kao srpskog tenisera. Naravno da je Srbin, ali mislim da je mnogo više od Srbina! On je izuzetan šampion. Možda i najveći. Videćemo. Mogu slobodno reći da je igrati sa Novakom u finalu nekog turnira, verovatno najveći mogući izazov – rekao je Muratoglu.

Iskusni teniski trener govorio je i o pripremi meča mladog Runea protiv Đokovića. Muratoglu inače ima cenjenu akademiju u Parizu kroz koju je prošao veliki broj imena kao što su Markos Bagdatis, Julija Vakulenko, Anastasija Pavljučenkova, Aravan Rezai, Irena Pavlović, Žeremi Šardi, Lora Robson, Janina Vikmajer…

– Jedini način da pripremite meč protiv Novaka je da imate veoma jasan plan i da budete u stanju da kontrolišete svoje emocije. Da upravljate svim situacijama kroz koje ćete morati da prođete. Prošli smo kroz toliko različitih scenarija tokom finala u Parizu – otkrio je Muratoglu način na koji je Rune senzacionalno pobedio Novaka pre nedelju dana u dvorani Bersi u Parizu.

Novak Đoković nije uspeo da prošle nedelje u Parizu stigne do svoje sedme titule na tom mastersu, čime nije dostigao uspeh Rodžera Federera. Međutim, neverovatni Srbin uspeo je da obori jedan rekord.

Postao je prvi igrač sa više od 50 pobeda na mastersima ranga 1000 u dvorani. Ukupno ih ima 51, čime je prestigao Pita Samprasa koji je upisao 47 trijumfa. Do vrednog 51. slavlja došao je Đoković u fantastičnom polufinalnom okršaju protiv Stefanosa Cicipasa, kada je slavio sa 6:2, 3:6, 7:6.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare