KO SU TRI ŽRTVE VUŠOVIĆEVOG KLANA: Halabrina našli raskomadanog u plitkom grobu, kum Željka Rutovića likvidiran u sačekuši

„Vračarska grupa“ na čelu sa Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, sumnjiči se za tri ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca. Vušovićeva grupa označena je kao organak kavačkog klana, a ova ubistva i ranije su pripisivana upravo njima.

Ime Aleksandra Halabrina (26) iz Janošika bilo je na spisku nestalih i o njegovoj sudbini se ništa nije znalo dva meseca, od 20. marta 2020. dok nije pronađeno raskomadano telo mladića, 16. maja iste godine. Pronađeno je u Sopotu u plitkom grobu u livadi u Parcanima, a imalo je prostrelnu ranu na glavi.

Telo je otkrio je čobanin koji je napasao koze. Noge i trup su bili u zemlji, a gornji deo tela je bio otkriven, a leš nije imao odeću.

– Rekao mi je da je otišao u Beograd da se nađe s prijateljima, da je dobro i da ćemo se čuti kasnije – rekla je svojevremeno njegova majka, prenosi Kurir.

Smatra se da je Halabrin još jedna od žrtava klana Veljka Belivuka, ali njegovo ubistvo još nije rasvetljeno, iako je za ovo delo sumnjičen navijač FK Rad, Vladimir Kovačević Kovač. Ipak, njegovo ubistvo sada je pripisanu ogranku Belivukovog klana „Vračarcima“.

Dragan Ristić Čađo, druga žrtva za koju se sumnjiči Vušovićev klan, ubijen je 10. septembra 2020. godine u Kaluđerici.

Sačekuša u Kaluđerici

Kobnog dana, Ristić je izašao iz svog „audija“, kao i suvozač iz automobila „pasat“, koji ga je udario na uglu Smederevskog puta i Ulice proleterskih brigada. Napadač mu je tada pucao u glavu i grudi, a potom ga „overio“.

Za njegovo ubistvo sudi se Vuku Ursulovu, a kao jedan od organizatora ubistva već neko vreme se pominje član Vušovićeve grupe blizak Veljku Belivuku, Darijo Đorđević zvani Dekster.

Ristić je inače, kum poznatog kriminalca 90-ih, Željka Rutovića.

Kao treća žrtva označen je Aleksandar Šarac, o čijoj je likvidaciji u Tržnom centru Ušće 17. oktobra 2020. godine javno govorio i svedok-saradnik u slušaju protiv Belivukovog klana, Srđan Lalić.

Tipovao ga bivši muž poznate starlete

Nikola Kačarević priveden je sa još 16 osoba na Vračaru pod sumnjom da čini grupu takozvanih Radojevih „Vračaraca“, a svedok saradnik Srđan Lalić otkrio je da je ubistvo Aleksandra Šarca u Beogradu organizovao Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara!

Lalić je detaljno opisao kako su pokušavali da ga namame preko skaj telefona škaljarca Mila Radulovića Kapetana, kog su Belivuk i Miljković oteli u Crnoj Gori. Međutim, Šarac nije naseo, ali su oni nastavili da ga prate sa namerom da ga likvidiraju. Lalić je u svedočenju šokirao tvrdeći da je Aleksandra Šarca u Ušće namamio Nikola Kačarević.

– Šarac je ubijen pošto ga je u tržni centar namamio Kačarević, a izvršioca je angažovao Nikola Vušović i obećao mu 50.000 evra. To znam jer se Radoje Zvicer žalio da mu Vušović traži pare jer nema da isplati pucača – otkrio je Lalić.

Nikola Kačarević je, inače, bivši muž starlete Tamare Đurić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare