DŽONIJEV SARADNIK NOVI LALIĆ! Otkriva sve krvave tajne Zvicerovog klana: Uroš Piperski blizu odluke da svedoči o zverstvima svojih šefova!

Glavni Vušovićev čovek razmišlja da progovori o ubistvima i planiranju atentata na predsednika Vučića.

Uroš Piperski, član „kavačke ekipe“ Nikole Vušovića zvanog Džoni s Vračara i jedan od njegovih najbližih saradnika, blizu je odluke da se ponudi za svedoka-okrivljenog tužilaštva, po receptu Srđana Lalića, saznaje Republika iz izvora u policiji.

On se trenutno nalazi u zatvoru u Portugalu, a u akciji koju je lično predvodio ministar Bratislav Gašić uhapšeno je 18 članova ove bande, dok se Džoni i još 10 osumnjičenih kriju u Dominikanskoj Republici i Španiji. Hapšenje je usledilo baš posle svedočenja Lalića, svedoka-okrivljenog protiv klana Belivuk-Miljković, koji je Vušovićevu ekipu optužio za likvidaciju Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe.

Bivši zadrugar minirao hapšenje

Bokser Marko Cvetićanin, nekadašnji član udruženja Levijatan i učesnik „Zadruge“, uhapšen je zajedno sa Nikolom Đ., policajcem iz stanice na Novom Beogradu. Njima su lisice stavljene zbog sumnje da su proveravali službeno vozilo MUP koje je korišćeno u akciji hapšenja pripadnika organizovane kriminalne grupe Nikole Vušovića.

Sumnja se da je u toku akcije Cvetićanin od policajca zatražio da to vozilo proveri u sistemu MUP. Kada je Nikola Đ. to učinio, podatke je dostavio Marku, a on članovima Džonijeve „vračarske grupe“. Dvojac je uhapšen u akciji Službe unutrašnje kontrole MUP i posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, gde će biti privedeni na saslušanje.

Kako je zvanično saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, osim za ova tri ubistva, grupa se tereti i za pet pokušaja ubistva, a planirali su i atentate na državni vrh, uključujući i predsednika Aleksandra Vučića i njegovu porodicu. Grupa je radila po nalogu vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera, koji je bio i njen finansijer.

Ova kriminalna grupa je predsednika videla kao najveću pretnju, a tragovi do kojih smo došli pokazuju da su planirali njegovo ubistvo. Idu toliko daleko da u tom planiranju razmišljaju da li je bolje njega ubiti ili mu naneti što veću duševnu bolu tako što bi mu ubili dete – potvrdio je načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić.

Prema rečima našeg sagovornika, Piperski je idealan svedok-okrivljeni jer mnogo zna.

On je bio čovek od najvećeg poverenja Ludog Džonija, zadužen za organizaciju, logistiku i planiranje ubistava. Držao je vezu između Vušovića, koji je posle hapšenja Belivuka, Miljkovića i ekipe preuzeo ogranak klana, i direktnih izvršilaca. Prenosio je naređenja, bio zadužen za nabavku oružja, obezbeđivanje štek-stanova egzekutorima i isplatu. Praktično, ništa se nije dešavalo, a da on nije bio akter. Sigurni smo da bi mnogo toga mogao da ispriča i o planiranju atentata na Vučića – kaže izvor iz istrage.

Šutanovac: Plan udara na Vučićevu porodicu

Dragan Šutanovac, nekadašnji ministar odbrane, izjavio je juče da je nesumnjivo da je Džonijeva ekipa planirala ubistvo predsednika države.

Posle hapšenja Belivuka i Miljkovića, shvatili su da su na redu oni. I, kako se najlakše rešiti toga: ubiti Vučića ili njegovog sina ili brata da bi pao u apatiju ili depresiju – prokomentarisao je Šutanovac.

PO SAVETU ADVOKATA

Kako se nezvanično saznaje, Piperski je već kontaktirao s advokatima, koji su mu rekli da protiv njega ima mnogo neoborivih dokaza i da mu je jedina šansa da sarađuje s tužilaštvom.

Kada krenu ovakva hapšenja, onda svako gleda da sačuva svoju kožu,  a primer je Srđan Lalić, koji je otkrio i više ubistava nego što ih je bilo na optužnici. Njegovo svedočenje je poslednji ekser u kovčeg Veljinog i Mesarovog klana, koji su se uzdali u obaranje dokaza s aplikacije Skaj. Radi se o čoveku koji je bio jedan od njih, učestvovao u najmonstruoznijim zločinima i čiji iskaz ne mogu da obore. Zauzvrat, Lalić se nagodio za 18 godina robije, dok će se ostali teško izvući bez doživotne kazne – objašnjava naš sagovornik.

Vozio ubicu Luke Radulovića

Uroš Piperski je hapšen 2009. zajedno sa Draganom Đorićem i Dejanom Dojčinovićem jer su iz tri beogradske banke ukrali više od 50.000 evra i potrošili ih na putovanja i provod. Dovođen je u vezu i sa „zemunskom grupom“, koja je 2012. pljačkala pošte, banke i zlatare po Sloveniji.

On se tereti da je vozio auto kada je u jednom pivnici u Beogradu 2018. ubijen Luka Radulović. Za to ubistvo je osumnjičen Marko Đorđević (33), koji je 2020. izručen Srbiji posle hapšenja u mondenskom letovalištu Mužin u blizini Kana u Francuskoj.

Reagovanja

Božidar Spasić, nekadašnji operativac DBh

Smatram da će i tužilaštvo i policija da se fokusiraju na to da se iz cele te mafijaške organizacije, koja je veoma opasna, dobije živ jezik, odnosno neko ko će biti svedok-saradnik, a koji je učestvovao u tim delima. Gotovo sam ubeđen da će onima koji su spremni da, žargonski rečeno, propevaju biti ponuđene nagodbe, slično kao i sa slučajem Srđana Lalića. Do sada je uhapšeno 19 njih, a očekuje se da cela organizacija broji oko 30 ljudi, tako da će se iz tog „krda mafije“ sigurno izvojiti oni će vrlo rado pevati o tajnama klana.

Mladen Mijatović, novinar TV Pink

Da li će biti zaštićenih svedoka, najpreciznije mogu da odgovore istražni organi, ali lično smatra da će se iz grupe vračaraca izdvojiti jedan, a možda i više svedoka-saradnika. Oni će pomoći u razotkrivanju zločina za koje se uhapšena grupa tereti, a takođe se može očekivati i razotkrivanje novih dela, koja se sada ne stavljaju na teret uhapšenima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare