UDARNA VEST! Ovo su imena svih članova ekipe Džonija sa Vračara koji se terete za teška ubistva

U velikoj akciji BIA, MUP i TOK uhapšeni su pripadnici kriminalne grupe Nikole Vušovića, poznatog kao Džoni sa Vračara, a Telegraf eksluzivno otkriva kompletan spisak njegovih „ljudi“. 

U bekstvu na Dominikani i Španiji je 11 članova OKG Vracarci,  među njima je Nikola Vušović. Uroš Piperski koji je u zatvoru u Portugalu, Dario Đorđević u zatvoru u Beču. 

U bekstvu su: Nikola Vušovic Džoni, vođa Nikola Mileković, Nikola Filipović sin Bože Crnogorca, Miloš Pavlović, Radivoje Jovanović, Raso Ban, Ivan Biletić, Jovica Sovilj, Milos Andrijević, Rajko Topić, Petar Jevtić.

Podsetimo, Srđan Lalić okrivljeni svedok u slučaju koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana, kako saznajemo, „namestio“ je ekipu Nikole Vušovića poznatog kao Džoni sa Vračara i ispričao da oni stoje ubistava Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Riste Čađe.

Oni su, osim njegovog svedočenja, uhapšeni na osnovu dokaza sa aplikacije Skaj što je u svom obraćanju danas i pomenuo Aleksandar Vučić.

„Ne znam sve detalje, ali znam da imaju ne samo kroz svedočenja nekog od zaštićenih svedoka, već mislim da je to kombinovano sa onim što je dobijeno preko Sky aplikacije kao jasni dokazi“, rekao je on.

U toku je pretres na preko 50 lokacija uključujući i više putničkih motornih vozila. Oduzeto je više komada vatrenog oružja, veća količina novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovanih telefona.

Ova organizovana kriminalna grupa je vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo organizovane kriminalne grupe tzv. Kavači na čijem čelu su R.Z. i S.K. Organizovana kriminalna grupa tzv, Vračarci je delovala po nalozima OKG „Kavači“ u Srbiji i inostranstvu.

U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove OKG uhapšeno u inostranstvu. Ova OKG je finansirana od strane OKG „Kavači“ i bila je predviđena za izvršenje najtežih krivičnih dela u Republici Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Republike Srbije.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare