PREVARANTI VREBAJU NA APLIKACIJAMA KOJE SE MASOVNO KORISTE U SRBIJI: Ovako namame žrtve, a evo kako da prepoznate PREVARU

Aplikacije za upoznavanje doživele su veliku popularnost. Pored društvenih mreža, ljudi u Srbiji se takođe sve više okreću ovoj platformi, koja za cilj ima pronalazak potencijalne ljubavi. Neki to rade iz dosade, neki zbog nade da će pronaći pravog partnera, ali jedno je sigurno – možda ste na meti prevaranta.

Tome svedoči podatak da je samo u toku prošle nedelje u Velikoj Britaniji zabeležen porast od 153 odsto kada su u pitanju prevare „seksualnog iznuđivanja“.

To je vrsta prevare koja podrazumeva ucenu seksualne konotacije, u kojoj neko preti da će objaviti nečije gole fotografije ukoliko žrtva ne ispuni određene zahteve. Stručnjaci upozoravaju da je ovakva vrsta prevare najčešća na aplikacijama za upoznavanje, pa je vrlo važno da budete oprezni. Kako prepoznati prevaru?

Prevarant na najnormalniji način započinje komunikaciju sa potencijalnom žrtvom. Dopisivanje teče polako, sasvim normalno, kako bi mogao da stekne poverenje od strane korisnika sa kojim je stupio u kontakt.

Kako vreme odmiče, prevarant želi u žrtvi da probudi snažne romantične osećaje i kada oseti da mu žrtva potpuno veruje, poslaće joj golu fotografiju kako bi je opustio. Tada će reći da je on na fotografiji, a potom će za zamenu tražiti jednu od žrtve.

Osim toga, prevarant može da zamoli žrtvu da skine odeću preko kamere ili da izvrši bilo kakav seksualni čin. Žrtva, vodeći se time da je njihov razgovor privatan, može da pristane na sve ovo, dok prevarant snima sve i čuva dokaze kako bi mogao da ucenjuje žrtvu za novac.

Takođe, stručnjaci savetuju da na aplikacijama za upoznavanje ne stavljate svoje puno ime i prezime. Prevaranti na taj način lakše mogu da dođu do vas, što im dodatno olakšava ucenjivanje. Jedan od vodećih znakova zbog kog možete da pomislite da imate posla sa prevarantom, jeste da primetite da se neko jako brzo i lako zaljubio u vas.

Ukoliko se osoba sa kojom se kratko vreme dopisujete, ophodi prema vama sa preteranom toplinom, privrženošću i „bombarduje“ vas izjavljivanjem ljubavi, trebalo bi da budete na oprezu.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare