NAČELNIK SBPOK OTKRIO UŽASAN PLAN DANAS UHAPŠENE KRIMINALNE GRUPE: Dvoumili se da li da ubiju predsednika Vučića ili njegovo dete

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić rekao je da je kriminalna grupa koja je danas uhapšena predsednika Vučića videla kao najveću pretnju. Dvoumili su se da li da ga ubiju, ili da mu nanesu duševnu bol, tako što bi mu ubili dete, rekao je Cmolić, prenosi Kurir.

Pripadnici MUP-a, u saradnji sa BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su 17 članova organizovane kriminalne grupe, zbog sumnje da su izvršili više teških krivičnih dela u Srbiji i inostranstvu. Određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Sumnja se da su ubili tri osobe, a da su pet osoba pokušali da ubiju.

Nezvanično, uhapšeni su pripadnici kriminalne grupe „Vračarci“, koja je delovala po nalozima kavačkog klana i bila predviđena za napade i na najviše državne funkcionere u Srbiji.

Načelnik SBPOK Ninoslav Cmolić rekao je za RTS da tragovi do kojih su došli za više od godinu dana pokazuju da su planirali ubistvo predsednika Vučića.

„Njega vide kao osnovnu pretnju i idu toliko daleko da u tom planiranju razmišljaju da li je bolje njega ubiti, ili naneti što veću duešvnu bolu tako što bi mu ubili dete“, rekao je Cmolić za RTS.

Za Nikolu Vušovića, koji se smatra da je vođa „vračarskog“ klana javnost zna od ranije – mediji su pisali da je blizak saradnik Veljka Belivuka, „srpska veza“ crnogorskog „kavačkog klana“, odnosno jedan od najbližih saradnika vođe kavčana Radoja Zvicera. Prethodnih dana Zvicer je, prema svedočenju okrivljenog saradnika u predmetu Belivuk, pripremao atentat na predsednika Srbije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare