ŽANDARMERIJA BLOKIRALA USTANIČKU Srđan Lalić opet za govornicom: Do sada razotkrio više od 15 ubistava Belivukovog klana

Srđan Lalić, visokopozicionirani pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je sklopio sporazum sa tužilaštvom i odlučio da progovori o svim zločinima te kriminalne grupe za koje zna u zamenu za 18 godina zatvora, danas bi trebalo da nastavi svoje svedočenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

14.38 – Sudsko veće u sudnici

Sudsko veće upravo je ušlo u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženih i njihovih branilaca, jer je neophodno da svi budu prisutni kako bi se suđenje nastavilo.

Advokat Marka Miljkovića, Vladimir Petrović javio se za reč i zatražio izuzeće zamenika tužioca Saše Ivanića i Zorana Babića, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zatim Višeg javnog tužioca Nenada Stefaovića, aplacionog tužioca i republičkog tužioca.

– Zbog aktuelnih dešavanja tražim njihovo izuzeće, izložili su javnosti podatke koji se prikupljaju u predistražnom postupku, krši se pretpostavka nevinosti okrivljenih i stvara se atmosfera linča – rekao je Petrović i dodao:

– U ime Marka Miljkovića želim da kažem da je spreman da se prema njemu primeni poligraf, bilo u prostorijama MUP-a, suda, pa čak i u prostorijama zatvora, da li je planirao ili učestvovao u planiranju atentata – rekao je Petrović tražeći za Miljkovića „ravnopravnost pred zakonom u odnosu na druge građane“, prenosi Kurir.

Za sudskom govornicom je govorio i o „medijskom progonu“, zbog kog ne mogu da se koncentrišu i učestvuju u predmetu.

14.11 – Okrivljeni u pratnji advokata stižu u sud 

Sa slobode u Specijalni sud došli su supružnici Slađana Sekulić i Vlade Georgijev ruku pod ruku.

Inače, da podsetimo, Georgijev je pušten na slobodu prošlog meseca uz određene mere, obaveznog javljanja policiji na svakih 15 dana i ne sme da napusti mesto boravišta, tj. kuću u Loznici.

Takođe, pored njih dvoje sa slobode dolazi i Boris Karapandžić koji je bio u društvu svoje advokatice, a inače, on je jedini koji je pušten na slobodu bez ikakve mere nadzora.

Za njim su u Specijalni sud došli i Filip Ivanovski, u pratnji advokata Miljane Perendije. Pored Georgijeva, Ivanovskog i Karapandžića prošlog meseca pušten je na slobodu i Miloš Lukić Selak koji je došao sam, a kasnije je došao i njegov advokat Ivan Gvozdenac.

Ni ovo ročište nisu propustili okrivljeni koji dolaze sa slobode od samog početka suđenja bivši rukometaš Vojislav Đorđević, automehaničar Vladimir Dimitrijević,koji je inače na Skaju imao kodno ime Šeprtlja i vršio je distribuciju narkotika, ali je i nabavljao radne kombinezone pripadnicima klana koje su oni koristili dok su ubijali, sekli i mleli u industrijskoj mašini za mljevenje mesa svoje žrtve.

Pored njih, u košulji i sakou opet je došao i Nikola Stefanović.

Ustanička ulica privremeno je bila zatvorena za saobraćaj, pošto su u pratnji policije, u maricama, prebačeni optuženi koji borave u Centralnom zatvoru.

Podsetimo, on je duže od pet sati govorio o više od 15 ubistava, od kojih mnoga nisu na optužnici protiv kriminalne grupe.

Ukoliko Srđan Lalić danas završi svoje slobodno izlaganje, pitanja će imati mogućnost da mu postave tužilaštvo, sudsko veće, advokati ali i sami optuženi koji iz posebnog dela sudnice prate izlaganje Srđana Lalića.

Iako je početak suđenja zakazan za 14.30 sati, oko zgrade Specijalnog suda već je raspoređen veliki broj pripadnika Žandarmerije sa dugim cevima, kao i drugih policijskih jedinica.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare