VUČIĆ POSLE RAZGOVORA S MAKRONOM U PARIZU: Zadovoljan sam razgovorom sa predsednikom Francuske – IZNEO SAM JASAN STAV SRBIJE PO PITANJU KiM! 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti posle razgovora u četiri oka sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Pariza gde se danas u Jelisejskoj palati sastao sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

 Imao sam veoma dobar i sadržajan razgovor o mnogim važnim temama sa francuskim predsednikom. Izuzetno sam zadovoljan što sam došao u Pariz i što sam razgovarao sa Makronom. Ima dosta stvari o kojima ne mogu da govorim. Očekujem posetu Makrona početkom sledeće godine. Verujem da možemo velike stvari da potpisujemo kada dođe u Beograd. Biće mnogo detalja o kojima ćemo da pričamo, ali danas ne – rekao je Vučić.

Glavne teme razgovora bile su situacija na KiM i investicije.

– Govorio sam o frustraciji našeg naroda na KiM jer nije ispunjeno ono što je obećano – rekao je Vučić.

Srdačan doček ispred Jelisejske palate

Predsednik se osvrnuo na srdačan doček ispred Jelisejske palate.

– Njega doživljavam kao iskrenog prijatelja naše zemlje, a čini mi se da i on poštuje jer uradimo ono što kažemo – rekao je Vučić.

Sastanka sa premijerom lažne države Kosova Aljbinom Kurtijem prema Vučićevim rečima neće biti.

– Ne postoje razlozi zbog kojih bih bio optimističan što se tiče Prištine. Makronu sam rekao da samo tražimo statusno neutralne tablice kao što i piše u sporazumu – naglasio je Vučić, prenosi Kurir.

Vučić i Makron imali su do sada 16 zvaničnih susreta, računajući i današnji.

Predsednik Vucić sastao se sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati.

Makron je Vučića dočekao ispred Jelisejske palate, uz prisustvo garde Republike Francuske, a potom je usledio tet-a-tet sastanak.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u dvodnevnu posetu Parizu gde će sutra učestvovati na petom Pariskom forumu o miru, a sutra ga očekuje i radeni ručak sa predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Ovaj susret dolazi u momentu kada je Beogradu predstavljen nemačko-francuski plan za rešavanje spora između Beograda i Prištine, a za sutra je planiran ra

Dolazak u Pariz najavio je i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, koji je na svom fejsbuk profilu naveo je da je moguće da će se na Mirovnom forumu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare