POSLANICI USVOJILI ZAKON: Poznato kad tačno stiže pomoć države od 5.000 dinara za mlade, a stigla i VAŽNA VEST za penzionere

Poslanici u Skupštini Srbije usvojili su danas Zakon o privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina na osnovu koga će mladima ovog uzrasta biti uplaćeno po 5.000 dinara pomoći.

Pomoć države mladima će, kako je najavljeno, početi da se isplaćuje 16. decembra.

Izglasan je i Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji predviđa da se penzije za novembar uvećaju za devet odsto.

Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanje ugovora o zajmu između Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija od 11. septembra u iznosu od milijardu amerečkih dolara i o potvrđivanju ugovora o kreditu u iznosu od 80 miliona evra osiguranog kod China Export & Credit Insurance Corporation za finansiranje uklanjanja starog mosta na Savi i izgradnju novog čeličnog lučnog mosta, prenosi Kurir.

Poslanici su usvojili i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Nemačke razvojne banke KfW i Republike Srbije za Program vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u nekim opštinama u Srbiji. Zajam za ovaj program iznosi 70 miliona evra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare