OTKRIVAMO! KLAN ‘BELIVUK’ IMAO TRI SCENARIJA ZA UBISTVO VUČIĆA! Ako oružje ne upali, spremni su bili čak i na…

* Mafijaši za ubistvo Aleksandra Vučića razrađivali najmanje tri plana! * U organizaciji im pomagali i crnogorski policajci i obaveštajci, kao i šiptarska mafija sa Kosova

Mafijaški klan Veljka Belivuka, po nalogu vođe ‘kavčana’ Radoja Zvicera, detaljno je krajem 2020. i početkom 2021. godine razrađivao najmanje tri plana za ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otkriva Informer! U tim zločinačkim planovima aktivno su im pomagali pojedini crnogorski policajci i obaveštajci, ali i pripadnici mafijaških klanova sa Kosova.

Kako saznajemo, Belivuk i njegova ‘ekipa’ još u novembru 2020. godine prvi put su sa svojim crnogorskim gazdama razmatrali plan da ‘sašiju Dugačkog’ (u komunikaciji preko aplikacije Skaj predsednika Vučića su zvali ‘Dugački’, prim. aut.). Vučića su tada označili kao ‘prioritetnu metu’ pošto je on u oktobru 2020. godine objavio rat mafiji i javno saopštio da će se država beskompromisno obračunati sa svim kriminalcima.

Tri scenarija za atentat na Vučića

PLAN 1
Upucati Aleksandra Vučića dalekometnom puškom

PLAN 2Ostaviti kombi s eksplozivom na trasi kojom se kreće Vučić

PLAN 3Sipati Vučiću u piće ili hranu lek koji izaziva visok krvni pritisak i zastoj srca

‘Klasični atentat’

Nervoza među mafijašima naročito je porasla krajem decembra 2020. godine i tada je ubrzano pravljenje planova za ubistvo šefa srpske države i dovođenje na vlast nekoga ko bi bio po meri kriminalaca. U tom periodu Veljko Belivuk i Marko Miljković, po nalogu Radoja Zvicera, naređuju da se nabavi više najmodernijih snajpera, a kreću i da se raspituju o navikama i kretanju predsednika Vučića.

Nije gotovo

Borba nije gotova. Nalogodavci i glavni organizatori još na slobodi i van domašaja službi Srbije
Ana Brnabić, premijerka Srbije

U ovim aktivnostima mafijaši su imali aktivnu pomoć desetak bivših, ali i aktivnih pripadnika MUP i ANB Crne Gore, a srpske službe o tome imaju ozbiljne dokaze. Takođe, postoje podaci i da su u planiranju zločina aktivno učestvovali i pripadnici jednog moćnog šiptarskog mafijaškog klana sa Kosova.

Vučić: Pobeđujemo mafiju,već smo joj odsekli glavu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je juče da je planiran napad na njega, da službe znaju ko je sve trebalo da učestvuje u napadu i da će se uskoro pojaviti novi podaci o tome.
– Službe Republike Srbije nisu mogle da izmišljaju operativne podatke. Postoje novi podaci o planiranim akcijama. Pojaviće se novi podaci, mi sada imamo nove pakete skinute sa telefona. Oni počinju da govore i o ubistvu ili napadu na mene. Sada imamo potvrde i znamo sve o tome, ko je u tim pričama učestvovao i ko je trebalo da učestvuje u izvršenju plana, i u prvom i u kasnijim pokušajima… – istakao je Vučić, dodajući da to i nije bila prevelika tajna.
– Ja sam se taj dan, na otvaranju Spomenika Stefanu Nemanji, okrenuo prema Aleksandru Vulinu i rekao sam mu: ‘Šta ti je, što se ti treseš?’ Naravno, u šali sam to kazao… Mirno sam prošao i mirno se vratio. Nisam hteo ni pancir da nosim, jer sam rekao da nikada u svojoj zemlji neću pancir da nosim. Ne bojim se da se prošetam kroz svoj narod – naglasio je predsednik države.

Prema njegovim rečima, država je jača od mafije i tu nema nikakve dileme.
– Mafiju pobeđujemo! Glavu smo joj dobrim delom odsekli, ali ima još mnogo problema sa kojima se suočavamo i koje moramo da rešimo u narednom periodu. Na drugoj strani, ne očekujem da mi se neko izvini zbog podsmeha u vezi sa informacijama službi o napadu, jer se niko nije do sada izvinio ni za napade i klevete koje je u protekle tri godine doživela moja porodica zbog ‘Jovanjice’. Niko drugi u Srbiji tri godine nije klevetan na dnevnom nivou. I kada se sve pokazalo kao notorna laž, sudski presuđeno, i kada je svima sve postalo jasno, nije bilo ni ‘izvinite’… – kazao je Vučić.


Kako saznajemo, postojala su najmanje tri plana za likvidaciju Aleksandra Vučića. Prvi je podrazumevao ubistvo snajperom.
– Belivukovi ljudi imali su više najmodernijih snajpera, vršili su ‘upucavanja’ pušaka, angažovali bivše specijalce da ih obučavaju, a imamo podatke i da su pravili spisak ‘najboljih pucača’ iz BiH i Hrvatske koje bi mogli da angažuju za atentat – prenosi izvor Informera iz srpskih bezbednosnih službi. Prema njegovim rečima, osim ‘klasičnog atentata’ snajperom, mafijaši su najozbiljnije razmatrali još dva plana – da šefa države raznesu tempiranom bombom, kao i da ga otruju specijalnim otrovom ‘koji izaziva infarkt’!?!
– Ideja za bombu bila je da postave veliku količinu eksploziva u nekom kombiju ili džipu na trasi kojom bi se kretala predsednikova kolona. Ta paklena naprava bila bi aktivirana u trenutku kada pored ‘miniranog vozila’ prođe Vučićev automobil. Planirali su i da imaju ‘overivača’, čoveka koji bi nakon eksplozije ‘zoljom’ razneo predsednikovu kolonu. Za tog ‘overivača’ imali su čoveka iz Bosne, bivšeg pripadnika Armije BiH, sa kojim su već bili razgovarali i ugovorili ‘honorar’ od 500.000 evra, koji bi unapred bio uplaćen njegovoj porodici… – precizira naš sagovornik.

Šta je sve o planovima za ubistvo Vučića ispričao Srđan Lalić iz Belivukovog klana

* Plan o atentatu na Vučića dogovoren je u januaru 2021. godine, kad su Veljko Belivuk i Marko Miljković bili u poseti Radoju Zviceru u Kotoru.
* Marko i Veljko su otišli kod Zvicera povodom rođenja njegovog deteta. Međutim, pošto su od dela crnogorskih službi dobili informaciju da ‘škaljarski klan’ tamo priprema njihovo ubistvo, šetali su se po Crnoj Gori kao živi mamac, kako bi tamošnjoj policiji omogućili hapšenje ‘škaljaraca’. Sa oduševljenjem su mi pričali kako su ih vozili u policijskim kombijima, policajci su ih čuvali i pratili naoružani do zuba. Pričali su mi kako crnogorske službe blisko sarađuju sa Zvicerom i kako takav sistem treba uspostaviti i u Srbiji.
* Zvicer je tada isplatio Belivuku i Miljkoviću pet miliona evra kako bi obezbedili logističku i svaku drugu pomoć u delu srpskih službi. To je bila samo prva tranša, Zvicer je bio spreman da im da i više novca. Cilj je bio da se podesi politička klima za dovođenje na vlast nekoga ko bi bio podoban i radio u interesu klana. Trebalo je da se utiče na glasače preko društvenih mreža.
* Zvicer je kao najveću pretnju video Vučića posle njegove objave rata mafiji. Bilo je pomena i da prvi sledeći protesti opozicije u Srbiji budu što veći kako bi se izazvali sukobi i kako bi se oslabile institucije države.

Konačno, najintrigantniji plan za ubistvo Vučića bio je – ‘otrov za infarkt’!
– Jedan od pripadnika klana tvrdio je da ima vezu u poznatoj beogradskoj bolnici i da tamo može da za 5.000 evra dobije lek koji brzo izaziva veliki skok krvnog pritiska, što bi bilo pogubno za predsednika, koji je srčani bolesnik. Planirali su da Vučiću taj lek u piće ili hranu sipaju u jednom od beogradskih restorana u koji je povremeno išao sa prijateljima i članovima porodice. Saradnici klana iz Prištine tvrdili su da u tom restoranu imaju svog čoveka koji može da sipa otrov a da to niko ne primeti… – otkriva izvor Informera.

Bečić: Imali su jako opasne i ozbiljne namere

Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kaže da je još u januaru upozorio na aktivnosti i planove pojedinih centara moći i njihovu nameru da ugroze bezbednost predsednika Vučića.
– Upozorio sam i da te grupacije ne prezaju ni od fizičke likvidacije predsednika. Bitno je naglasiti da je to informacija koju su posedovale i naše i strane službe, a potvrđena je tvrdnja da je planiran atentat na predsednika od strane kriminalnog klana Veljka Belivuka po nalogu njegovog šefa Radoja Zvicera. Iznenađuju me licemeri iz dela opozicije i nazovinezavisnih medija, koji ni u jednom trenutku ne kažu jedno malo ‘izvini’ što su do sada omalovažavali ovakve informacije i realne pretnje po nečiji život i bezbednost – ističe Bečić.

Glavna meta

Premijerka Srbije Ana Brnabić, komentarišući ove navode, kaže da smo imali prilike i da čujemo priznanje od onih koji su planirali napad na predsednika države (vidite okvir) i da je sada pitanje da li ćemo čuti makar jedno ‘izvini’ od svih onih koji su ismevali saznanja naših službi.
– Nakon svega što smo čuli u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, jasno je da je klan Veljka Belivuka bio spreman da menja demokratski izabranu vlast u Srbiji. Njihov najveći protivnik je upravo predsednik Aleksandar Vučić. Hvala službama bezbednosti koje su sprečile atentat na Vučića kada je objavio rat protiv organizovanog kriminala i mafije, ali borba, međutim, nije gotova. Nalogodavci i glavni organizatori još su na slobodi i van domašaja službi Srbije – upozorava Brnabićeva.

Spasić: Više novca je izdvojeno za atentat

Božidar Spasić, bivši operativac Službe državne bezbednosti, ocenjuje da se radilo o dobro pripremljenoj i organizovanoj kriminalnoj skupini.
– Nijedna mafijaška skupina ne bi mogla ovako da deluje da nije imala veze i logističku podršku u delu državnog aparata. Uveren sam da je mnogo veći novac odvojen za ubistvo Vučića. Želeli su da se to uradi profesionalno, a to košta. Pet miliona evra verovatno je bilo izdvojeno za logistiku, a mislim da su imali desetina miliona još na raspolaganju… U ovom momentu su identifikovane dve strane službe kao veze ovog klana, crnogorska i hrvatska, jer je veliki deo pripadnika Belivukovog klana nakon njegovog hapšenja pobegao u Hrvatsku. A ne zaboravite da su to zemlje NATO… – naglašava Spasić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare