PREDSEDNIK ODLIKOVAO SRPSKE HEROJE: Nenade i Aleksandre, vaša akcija svrstala vas je u red običnih junaka! Ponosni smo na vas!

BEOGRAD – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas u 11 sati primio je kapetana Nenada Đurića, koji je obavljao funkciju direktora Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever i kapetana Aleksandra Filipovića, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever.

– Nenade i Aleksandre, vaša akcija svrstala vas je u red običnih junaka! Ponosni smo na vas, branili ste srpstvo i našu kulturu… Znam Nenade, koliko si prošao u iskušenja, koliko je bilo teško tvojoj porodici da sluša kakvu i čiju uniformu nosiš iako si u srcu imao samo jednu zastavu i jedan grb – rekao je predsednik Vučić i dodao: – Vaše porodice, supruge i deca, temelj su na kojem počiva ne samo vaša budućnost nego i naša…

– Hvala vam za prkos, veru i nadu ali i zaljubav koju ste pokazali za srpski narod na Kosovu i Metohiji, hvala vam za sve – zaključio je predsednik.

Simbol časti i obraza Nenad Đurić

Obraćanje kapetana Đurića

Poštovani predsedniče Republike Srbije, draga braćo i sestre, dozvolite da vam se u ime našeg naroda na KiM i mog saborca Filipovića obratim i zahvalim…

Tom prilikom predsednik Vučić uručio je kapetanu Nenadu Đuriću Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena, koja se dodeljuje za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti, a kapetanu Aleksandru Filipoviću Zlatnu medalju za hrabrost „Miloš Obilić“, koja se dodeljuje za dela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare