MISTERIJA SMRTI RUSKOG NAČELNIKA HERSONA! TRI DANA PRE TRAGEDIJE KRITIKOVAO PUTINOV REŽIM: Ministar odbrane mogao bi da se UBIJE!

Kiril Stremousov (45) koga u Ukrajini smatraju jednim od glavnih izdajnika, poginuo je danas u, kako se navodi, saobraćajnoj nesreći.

U pitanju je veoma kontroverzna ličnost, a posebno je zanimljivo šta je govorio uoči svoje smrti.

Zamenik načelnika administracije Hersonske oblasti Stremousov je svega tri dana pre smrti izneo kritike na račun ruskih vlasti, konkretnije na ministra odbrane.

On je optužio kako je rekao, „nesposobne vojskovođe” za povlačenje ruske vojske, usled čega su ukrajinske trupe oslobodile značajan deo teritorije na severu Hersonskog regiona poslednjih dana.

– Mnogi kažu da je ministar odbrane, koji je dozvolio ovakvo stanje stvari, mogao kao oficir da izvrši samoubistvo. Ali, znate, reč „oficir“ je za mnoge nerazumljiva reč – rekao je Stremousov, prenosi Kurir.

Ministar odbrane Rusije je Sergej Šojgu, a Stremousov ga nije imenovao. Kako je naglasio, Ministarstvo odbrane ne čine samo „ministri, osrednji i korumpirani generali i pljačkaši“, već, prema njegovom mišljenju, postoje i „pravi heroji“.

Istovremeno, Stremousov je nekoliko puta ponovio da ukrajinska vojska, prema njegovom mišljenju, neće zauzeti Herson, a povlačenje ruskih trupa nazvao je „pregrupisavanjem“ kako bi se spasili životi vojnika, tj. ponovio argumente Ministarstva odbrane.

Ko je bio Stremousov?

Kiril Sergejevič Stremousov bio je ukrajinski proruski separatistički političar i bloger. Od 26. aprila 2022. on je obavljao funkciju zamenika načelnika Hersonske vojno-građanske administracije, ruske vojne okupacione zone na teritoriji Hersonske oblasti u Ukrajini. Ukrajinska policija ga je tražila zbog izdaje.

Stremousov je rođen u Holmivskom, Donjecka oblast, Ukrajinska SSR, SSSR. Diplomirao je na Ternopoljskoj akademiji narodne privrede. Pet godina je bio vlasnik kompanije koja se bavila hranom za ribe.

Stremousov je kasnije postao načelnik Genjičeskog inspektorata za ribu. Godine 2007. dobio je vodeću poziciju u Kijevskom komitetu za ribarstvo. Ubrzo je dao ostavku i otišao u Herson.

Mistik, teoretičar zavera i huligan

Po dolasku u Herson, Stremousov je osnovao nevladinu organizaciju Tavria Njuz i otišao na putovanje u Ameriku. Po povratku iz Amerike vodio je seminare o mističnom pristupu zdravom načinu života i postao sledbenik postsovjetske neopaganske i neostaljinističke teorije zavere Koncepcija socijalne sigurnosti . Stremousov je 2013. godine bio jedan od organizatora „Ruskih trka“, koji su Hersonu trebalo da pokažu „snagu ruskog duha“.

U decembru 2013. osnovao je organizaciju „Za predsednika“, koja je pružila eksplicitnu podršku predsedniku Viktoru Janukoviču.

U januaru 2016. suosnovao je Ukrajinski centar za ekološku samoodbranu. U februaru 2017. pretukao je policajca tokom tuče u gradskom veću. U okrugu Heničesk. 6. aprila učestvovao je u napadu na konvoj SBU.

Osmog oktobra 2018. imenovan je za šefa hersonskog ogranka Socijalističke partije Ukrajine.

18. januara 2019. bio je deo grupe koja je pucala na sedište novina Novi Den u Hersonu. Zbog toga je osumnjičen za huliganstvo.

U januaru 2019. isključen je iz Socijalističke partije Ukrajine.

Tokom pandemije kovida 19, Stremousov je počeo da promoviše verovanja protiv vakcinacije i teorije zavere. U svojim video snimcima optužio je vlasti za širenje pandemije, govorio o „američkim biolaboratorijama u Ukrajini“ i pozvao stanovnike da ne nose maske i da se ne pridržavaju ograničenja.

On je 18. juna 2020. napao novinara Dmitra Bagnjenka i bio umešan u krivični postupak po članu o ometanju rada novinara. U avgustu 2020, SBU je izvršila pretres imovine Stremousova u okviru krivičnog postupka za razotkrivanje ruskog FSB-a.

Na lokalnim izborima 2020. godine neuspešno se kandidovao za gradonačelnika Hersona kao samoimenovani kandidat.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu 2022. i okupacije Hersonske oblasti, Stremousov je zauzeo prorusku poziciju. Dana 16. marta 2022, Stremousov i drugi lokalni proruski aktivisti održali su sastanak proruskog Komiteta spasa za mir i red u zgradi oblasne administracije Hersona. Ukrajinska vlada je 17. marta 2022. optužila Stremousova za izdaju zbog njegove uloge na ovom sastanku i pokrenula krivični postupak protiv njega.

Kremlj je 26. aprila 2022. imenovao Stremousova za zamenika predsednika (guvernera) Hersonske vojno-građanske administracije.

Evropska unija je 3. juna 2022. sankcionisala Stremousova zbog pružanja podrške i promovisanja politika koje podrivaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine.

Gotovo svakodnevno je na svojim društvenim mrežama objavljivao poruke o stanju stvari u regionu i na liniji fronta.

Snimak kako maltretira svoju bebu šokirao svet

Stremousov se 2017. suočio sa kritikama nakon što je snimio sebe kako svoju četvoromesečnu ćerku vrti poput krpene lutke. Dok je to radio, rekao je da je mogao da čuje kako „njene kosti pucaju“.

List Fajnenšel Ekspres nazvao je Stremousova „bezdušnim“ i naglasio da je ignorisao vriske male Milade.

– Astronauti ovu vežbu rade tokom treninga. Krv joj sada teče brže. Devojčica se oseća dobro, smeje se – rekao je na snimku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare