U TURSKOJ NI TRAGA OD MIJANOVIĆA: Željko Bojanić uhapšen, dvorište vile prekopano, ali tela nestalog Cetinjanina nema 

TAMAN kada se pomislilo da bi slučaj nestalog Cetinjanina Rista Mijanovića, koji važi za osobu blisku „škaljarskom“ kriminalnom klanu, mogao biti rasvetljen, a ubica identifikovan, oglasili su se iz policijske uprave Istanbula i saopštili da njegovo telo, ipak, nije nađeno.

Turski istražitelji ne spore da su imali operativna saznanja o tome da je telo zakopano u bašti vile u kojoj je boravio jedan od najtraženijih narko-šefova – Kotoranin Željko Bojanić (55), koji je uhapšen u Istanbulu 4. novembra, ali dodaju da iskopavanjem terena, nisu pronašli dokaze koji bi potkrepili tu informaciju.

Turski portal sozcu.com, preneo je prethodnog dana da je Mijanović mučen do smrti, nakon čega je njegovo telo zakopano u dvorištu.

Drugi pišu

– Po obaveštenju da je telo zakopano u bašti rezidencije, u iskopavanju sprovedenom po nalogu javnog tužioca nisu pronađeni nikakvi tragovi. Protiv onih koji obmanjuju javnost biće preduzete neophodne pravne radnje – navodi se u saopštenju i dodaje da su tokom hapšenja jednog od šefova crnogorske mafije i pretresom vile koju je koristio pronađeni falsifikovani pasoši i lične karte.

– Prema saznanjima Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Policijske uprave Istanbul, utvrđeno je da je strani državljanin Ž. B., član organizovane kriminalne grupe, došao u našu zemlju sa lažnim makedonskim pasošem izdatim na ime J. A. B. i pronađen je u našoj pokrajini. Kao rezultat započetih pretresa osoba pod tim imenom 4. novembra uhapšena je u operaciji sprovedenoj u okrugu Sarijer.

Bojanić, čiji je nadimak Boris, nalazi se među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi, a u Tursku ušao s lažnim pasošem na ime Jordan Andelev Belčev. U bekstvu je bio od kada je Slovenija za njim raspisala poternicu zbog sumnje da je od septembra 2014. do juna 2015. godine učestvovao u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Inače, Bojanić je nekadašnji bliski saradnik sada pokojnog Dragana Dudića Frica, ubijenog 2010. godine u kafiću „Moka“ u kotorskom Starom gradu. U tom napadu ranjen je i Bojanić. Zbog ubistva Dudića i ranjavanja Bojanića osuđen je Ivan Vračar iz Nikšića.

Deo članova „kavačkog klana“ je u septembru u Istanbulu uhapšen zbog sumnje da su odgovorni za ubistvo šefa „škaljarskog klana“ Jovana Vukotića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare