OVO JE PET GLAVNIH USLOVA ZELENSKOG ZA OKONČANJE RATA SA RUSIJOM Ukrajinski predsednik: Kad se ispune sedamo za sto 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski postavio je uslove za pregovore s Rusijom, pozivajući Moskvu da se pridržava Povelje Ujedinjenih nacija (UN) i plati odštetu za gubitke uzrokovane ratom koji još traje, prenela je danas Anadolija.

– Još jednom: ponovno uspostavljanje teritorijalnog integriteta, poštovanje Povelje Ujedinjenih nacija, nadoknada celokupne ratne štete, kažnjavanje svakog ratnog zločinca i garancije da se to neće ponoviti. Ovo su apsolutno jasni uslovi – rekao je Zelenski u svom govoru na Telegram kanalu.

Zelenski je, obraćajući se videolinkom na 27. Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, ponovio apel za obnovu teritorijalnog integriteta Ukrajine, kažnjavanje svakog ratnog zločinca i pružanje garancija da se to više neće ponoviti.

Ranije ovog meseca, ukrajinski predsednik je rekao da je njegova država spremna da uđe u pregovore s Rusijom samo ako ruske trupe napuste sve delove Ukrajine, uključujući Krim i istočne oblasti Donbasa, koje Rusija de fakto kontroliše od 2014. godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare