Smeh, razgovor i hvatanja za glavu: Ovako se u sudnici ponašao Belivukov klan dok je Lalić bio pred govornicom

Danas je održano peto ročište u okviru suđenja kriminalnom klanu Veljka Belivuka.  Na ovom ročištu govorio je i prvi od tri okrivljena svedoka Srđan Lalić, koji je priznao dela koja mu se stavljaju na teret i sklopio nagodbu sa tužilaštvom u okviru koje je u zamenu za informacije dobio manju zatvorsku kaznu, te će „robijati“ 18 godina.

Sve vreme dok je Lalić govorio, neki od optuženih iza stakla su pomno hvatali beleške, ali i imali brojne reakcije na ono što je Lalić govorio, prenosi Telegraf.

Miljković i Belivuk su na današnje suđenje ušli vidno raspoloženi, sa osmesima na licima i neprestano su ćaskali. Miljković je sedeo u prvom redu, dok je Belivuk bio iza njega, te se stalno okretako kako bi komunicirali.

Kada je Lalić stao za govornicu, Marko Miljković je od stražara u blizini uzeo stolicu i počeo da hvata beleške, što je bila preporuka sudije na prošlom ročištu, s obzirom na to da je Miljković prvobitno tražio da sedi u sudnici zajedno sa okrivljenim svedocima, oštećenima i ostalima kako bi hvatao beleške. Sa zapisivanjem je u jednom momentu prekinuo, kako bi se olovkom udario po glavi dok je Lalić pričao o ubistvu Veličkovića.

Lalićevo izlaganje pomno su slušali, a osim Miljkovića beleške je konstantno hvatao i Marko Budimir, kao i Nebojša Janković. Miljković i Budimir su, tokom Lalićevog izlaganja međusobno komunicirali.

Za razliku od Miljkovića, Belivuk je ponovo izgledao kao da se dosađuje. Nije vodio beleške, gledao je čas u plafon, čas u pod i cinično se smejao, negodovao, gestikulirao i češao se. Neretko je tokom suđenja pričao sa Dunjićem koji se nalazio iza njega.

Kad god bi Lalić spomenuo ime nekog od optuženih, oni su razmenjivali poglede.

U momentu kada je Lalić govorio o ubistvu Mirka Kojića, Miljković se okretao prema Belivuku i smejao se.

Na samom kraju suđenja Marko Budimir dovikivao je Belivuku i podsmevao se Laliću. Kada su svi počeli da se ustaju kako bi otišli, Miljković se okrenuo ka Belivuku, uhvatio se za glavu i uzvikivao „Au!“.

Vlade Draganić, za kog je Lalić danas otkrio da je tokom izvršenja zločina bio samo formalni vlasnik kuće u Ritopeku, a da su je zapravo od njega kupili Belivuk i Miljković uz novčanu pomoć Radoja Zvicera mirno je i bez reakcije pratio izlaganje svedoka saradnika.

Uzbunu u odvojenom delu za optužene izazvalo je Miljković kada se javio do reč. Njega je odmah okružilo 20-ak stražara jer niko nije bio siguran šta je njegova namera. On je, po povratku u boks za optužene Lalića sve vreme fiksirao pogledom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare