MEDVEDEV: Razlog za specijalnu operaciju u Ukrajini bile su ambicije Kijeva da obnovi nuklearni program!

Južna Afrika je zauzela odgovoran stav o nuklearnom pitanju, za razliku od „jadnih marioneta iz inferiorne države Ukrajine“, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

„Posle razgovora prošle nedelje sa potpredsednikom Južne Afrike Dejvidom Mabuzom, ovo sam pomislio. Uostalom, Južna Afrika je bila prva i, zapravo, jedina zemlja koja je posedovala nuklearno oružje, potencijal za njegovu proizvodnju, kontrolni kompleks i donela je važnu političku odluku da dobrovoljno sve to ukloni.

Nakon toga je postala jedan od inicijatora zaključivanja Ugovora o zoni bez nuklearnog oružja u Africi (Pelindaba ugovor) 1996. godine“, rekao je Medvedev na svojoj stranici VKontakte.

Demokratske vlasti Južne Afrike nastale nakon sloma režima aparthejda zauzele su odgovornu poziciju u odnosu prema narodu, susednim zemljama i svetskoj zajednici.

Južna Afrika je, zajedno sa Rusijom, Kinom, Indijom i Brazilom, ključna zemlja BRIKS-a.

„A šta vidimo u suprotnosti pored naših granica? Jadne marionete iz inferiorne države, koje sada gorko plaču zbog odluke donete u skladu sa Budimpeštanskim memorandumom iz 1994. da se povuče nuklearni arsenal koji se nalazi na njihovoj teritoriji i nasleđen od SSSR-a.

Inače, želeo bih da pomenem odluku koju su diktirali pod žestokim pritiskom njihovih sadašnjih vlasnika iz Vašingtona. Maloruske „vođe“ su o tome kasnije uvek govorile kao o iznuđenom koraku, iako Kijev nije imao sredstava da održi „moć“ koja je pala nasumično. I sa jasnim ukusom gorčine: od pokojnog Kravčuka do sadašnjeg narko-zlikovca“, rekao je Medvedev.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare