SRBI SA KiM VIŠE NE MOGU DA TRPE TEROR PRIŠTINE! Danas veliki narodni skup u Severnoj Mitrovici – POKAŽIMO KOLIKO VOLIMO SRBIJU! /VIDEO/

U severnom delu Kosovske Mitrovice danas u podne biće održan veliki narodni skup kod Spomenika knezu Lazaru

Srpske trobojke vijore se i u Leposaviću

Đurić: Vlada u Prištini antiamerička, izaziva haos

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić naveo je na Tviteru da u „suštini antiamerička Vlada Kosova izaziva haos i destabilizuje evropski jugoistočni bok u veoma kritičnom trenutku“.

Đurić je podsetio da su to „isti ljudi koji su lično orkestrirali fizički napad na tadašnju američku ambasadorku Trejsi En Džejkobson u centru Prištine“ (prim. aut. 2013. godine).

„Najnovije radikalne akcije kosovske vlade (zabrana Srbima da glasaju na opštim izborima, zabrana srpskih tablica i odbijanje reciprociteta, javno odricanje od sporazuma o Zajednici/Zajednici srpske većine uz posredovanje EU i SAD, ignorisanje javnih apela najviših zvaničnika SAD i EU i igranje s vatrom na terenu) su antiameričke, anti-EU i antisrpske. One su i antialbanske“, istakao je Đurić. Ambasador Srbije u Vašingtonu je naveo da „tanko prikrivena šovinistička agenda dovodi obične ljude u opasnost“.

Postavljena bina, svuda srpske trobojke

Kod spomenika je postavljena bina sa koje će se obratiti govornici, cela Kosovska Mitrovica je okićena srpskim zastavama, a na obližnjoj zgradi razvučena je punom dužinom srpska trobojka.

– Braćo i sestre okupimo se sutra svi na sveopštem narodnom skupu u Kosovskoj Mitrovici u 12 časova, ispred spomenika Caru Lazaru, odakle ćemo jedinstveno i složno poručiti Evropi i svetu da je naša jedina država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić! Pokažimo koliko volimo Srbiju. Zastave na prozore!!!– poručila je Srpska lista na Fejsbuku u subotu, prenosi Informer.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare