POČEO VELIKI SKUP U MITROVICI: Slavni moj i napaćeni rode! Obraća se major Nenad Đurić, grmi aplauz!/VIDEO/

U Severnoj Mitrovici danas se održava veliki narodni skup kod Spomenika knezu Lazaru.

Himnom Bože pravde počeo veliki narodni skup u Severnoj Mitrovici na koji su došli Srbi iz svih delova Kosmeta.

Sa razglasa se ore srpske pesme, pre svih „Veseli se srpski rode“.

Prvi se okupljenima obratio profesor dr Nebojša Arsić koji je podsetio da se mislilo da će studenti moći da nastave sa svojim redovnim planom i programom, ali da ovakvim razvojem događaja to nije moguće.

Za njim je govorila i profesorka Vujić koja se gotovo rasplakala govoreći da međuu studentima ima potomaka kidnapovanoh i otetih, kao i ubijenih žetelaca dodavši da su asvi svesni da se sloboda na svetoj srpskoj zemlji ne podrazumeva nego osvaja i da su spremni da se za nju bore.

Obraćanje dr Eleka, koji je rekao da se danas ne obraća kao direktor KCB u Mitrovici nego kao dečji hirurg čija je poruka bila da je i zdravstvo stub opstanka Srba na Severu.

Dr Elek je podsetio da Kurtijeva vlada Srbima nije dozvolila ni da se vakcinišu od korone?!

– Zdravstveni radnici žele mir, da rade u normalnim uslovima i osnovno ljudsko pravo čoveka na život i na lečenje, nećemo dozvoliti da nas proteraju odavde – rekao je dr Elek dodavši da su zdravstveni radnici uvek uz svoj narod.

Govor sudije Ljiljane Stevanović koja je trpela strašan teror Kurtijevih vlasti. Na samom početku je rekla da su svi srpski sudije i tužioci izašli iz pravosudnog sistema tzv. Kosova jer više nisu mogli da budu nemi svedoci i deo toga pošto je Briselski sporazum samo postao mrtvo slovo na papiru dodavši da su tolike godine čekali da se potpisano ispuni a to nisu dočekali.

Slavni moj i napaćeni rode! Obraća se major Nenad Đurić, suspendovani komandir tzv. kosovske policije Nenad Đurić koji je vratio unofrmu jer nije hteo Srbima da deli Kurtijeve ukore za nepromenjene tablice.

Njegovo obraćanje i dolazak za govornicu bilo je propraćeno gromkim aplauzom.

Citirao je patrijarha Pavla i čuvene Njegoševe stihove.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare