Partizan je NAJBOLJI U EVROPI! Obradović je stvorio mašineriju kojoj PO OVOME niko ne može da priđe

Košarkaši Partizana su u meču šestog kola Evrolige slavili protiv Panatinaikosa 89:91, posle velike prednosti koju su imali i drame u koju su sami sebe uveli.

Ekipa Željka Obradovića se nakon ovog susreta nalazi na polovičnom učinku (3-3), što predstavlja pravi odgovor na loš start sezone i entuzijazam da ovim stopama može da se ide dalje.

Raspoloženje se naglo podiglo nakon trijumfa u poslednja tri meča – protiv Virtusa i Žalgirisa na svom parketu, odnosno protiv atinskih „zelenih“ u gostima.

Partizan je sada u gornjem delu tabele, a ukoliko gledamo statistiku, Željko Obradović je napravio najbolji napad u Evroligi, piše Sportal.

Naime, nakon šest odigranih kola cro-beli su na drugom mestu po broju postignutih poena, sa 516, što je za 15 manje od prvoplasirane Baskonije.

Ipak, specijalizovani košarkaški sajt „3StepsBasket“, koji se bavi statističkim podacima, izneo je da Partizan zapravo ima najbolji napad u elitnom takmičenju.

Radi se o tome da crno-beli na 100 poseda postižu 122 poena, što je najviše u Evroligi, a iza njih su Baskonija i Olimpijakos.

Prema istoj statistici, najbolji balans drži Fenerbahče, jer na 100 poseda postiže 14 poena više od protivnika.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare