OGLASILA SE MAJKA DEČAKA (8) IZ VRANJA KOGA SU VRŠNJACI PRETUKLI U IGRAONICI: Trpi nasilje od prvog razreda OPTUŽILA I UČITELJICU

Majka osmogodišnjeg dečaka iz Vranja koga su vršnjaci pretukli na proslavi rođendana u igraonici tvrdi da je njen sin i ranije trpeo vršnjačko nasilje.

Navodi da dečak ide u treći razred i da ima problema u svom odeljenju.

– Vređali su ga od početka, nazivali pogrdnim imenima, a kada jedno dete krene sa takvim ponašanjem, nastavi cela grupa. Ja sam najmlađa majka od svih roditelja u tom odeljenju, pokušala sam više puta da razgovaram sa učiteljicom, ali se stvar otela kontroli – rekla je majka.

Dodaje da je maloletni dečak imao i problema sa depresijom i da je zbog pogrdnih imena na račun njegove kilaže prestao da jede.

– Suprug i ja smo otišli kod školskog psihologa i objasnili da naše dete ima problem u školi. Nikakvu povratnu informaciju nismo dobili od psihologa, a saznali smo i da učiteljica ne dozvoljava da naše dete ide u toalet – tvrdi majka.
Iz škole su portalu Info vranjanske odgovorili da ne postoje saznanja da je učenik zadobio teške telesne povrede tokom boravka u prostorijama škole ili u školskom dvorištu. Škola je međutim potvrdila da je bilo incidenata prošle školske godine koji je razrešen kroz individualne razgovore sa učenicima, a da učiteljica u dugogodišnjem radu nije imala pritužbe roditelja na vaspitno-obrazovni rad.

Majka osmogodišnjeg dečaka tvrdi da je učiteljica pred celim razred omalovažavala maloletnog učenika pod izgovorom da „stalno želi da ide u WC“. 

Navodi da se učiteljica branila argumentom „kako to da samo vaše dete tuku“.

– Moj sin sada ima ozbiljne traume i strahove, stalno podiže ruke kada mu priđem kao da se brani od nečega. Ali je sve kulminiralo početkom ove nedelje kada se iz škole vratio potpuno crven što dokazuju i fotografije. Naravno da nas učiteljica o tome nije ni obavestila – rekla je majka.

Tvrdi da je njen sin povrede na vratu dobio ispred toaleta u osnovnoj školi i navodi da je slučaji prijavila Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu prosvete.

Ranije danas, podsetimo, stigla je uznemirujuća vest da je pomenuti dečak pretrpeo vršnjačko nasilje u jednoj vranjanskoj igraonici na proslavi rođendana, a ceo incident zabeležile su i kamere.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare