NOVO UBISTVO U RATU KLANOVA! Likvidirao škaljarca u Istanbulu, pa ga zakopao u dvorištu svoje vile? KRVOPROLIĆE SE NASTAVLJA VIDEO

Željko Bojanić (56) iz Kotora, za koga se pretpostavlja da je pripadnik „kavačkog klana“, uhapšen je u Istanbulu zbog sumnje da je ubio „škaljarca“ Rista Mijanovića (33) i zakopao ga u dvorištu svoje vile u tom turskom gradu.

Time je nastavljena krvava osvetnička serija između dva zaraćena klana, i to samo nepuna dva meseca od kako je u Istanbulu ubijen i vođa „škaljarskog klana“ Jovan Vukotić (42).

Bojanić se, inače, nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici, koju je za njim 2016. raspisala Slovenija zbog učešća u švercu kokaina iz Latinske Amerike u Evropu u periodu od 26. sep­tem­bra 2014. do 28. ju­na 2015. On trenutno zauzima 45. mesto na listi najtraženijih begunaca u Evropi.

Nadimak mu Boris

Prema pisanju turskih medija, tamošnja policija je preksinoć uhapsila Bojanića u istanbulskom naselju Sarijer posle opsežne istrage, na osnovu koje se došlo do saznanja da je u svojoj luksuznoj vili ubio Mijanovića i njegovo telo najverovatnije zakopao u dvorištu! U toku je prekopavanje placa i bašte u potrazi za ostacima ubijenog Cetinjanina.

– Osumnjičeni Bojanić je, kako je utvrđeno, u Tursku ušao s falsifikovanim pasošem na ime Jordan Andelev Belčev i koristio je nadimak Boris. Uhapsilo ga je istanbulsko odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala na osnovu saznanja da je počinio ubistvo. Nastavlja se policijski uviđaj i potraga za lešom – navodi portal „Milijet“.

Bo­ja­nić je godinama pre bekstva organizovao dolazak u Crnu Goru najvećih svetski kruzera, a kao vlasnik firme „Balun“ bio je od 2006. ovlašćeni agent međunarodnog Pomorskog komiteta za bezbednost (MSC). Interesantno je da je u decembru 2011. sa brodom „MSC Opera“ u Crnu Goru pristigao i kokain vredan oko 21 milion dolara…

Osim toga, Bojanić je bio blizak prijatelj Dra­ga­na Du­di­ća Fri­ca (50), koji je ubijen krajem maja 2010. na glavnom gradskom trgu u Kotoru. Tom prilikom i Bojanić je ranjen. Dudić je bio vlasnik više ugostiteljskih objekata u Crnoj Gori i blizak poslovni partner narko-bosa Darka Šarića.

S druge strane, Risto Mijanović je već desetak godina redovan akter rubrike crna hronika u medijima u regionu. Još 2013. hapšen je, zajedno sa ocem Radovanom i tada maloletnim bratom Filipom, kao i još 12 osoba, u velikoj regionalnoj policijskoj akciji „Grom“ zbog šverca „skanka“.

Kupovao ‘kalašnjikove’?!

U godinama nakon toga Mijanović se pominjao isključivo kao visokorangirani pripadnik „škaljarskog klana“. Bio je učesnik nekoliko napada na pripadnike suparničkog klana. Tako je nasred ulice pucao na jednog „kavčanina“, a u septembru 2018. sa još dvojicom prijatelja pretukao je Nikolu Drecuna.

Mijanovića su crnogorski mediji pod kontrolom Mila Đukanovića optuživali da je u avgustu 2020, uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, sa sugrađaninom Nikolom Dedovićem preko kriptovane aplikacije Skaj ugovarao nabavku stotinu „kalašnjikova“, navodno radi organizovanja oružanog otpora vlasti.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare