ĐOKOVIĆ IGRA ZA ISTORIJU! Evo gde možete da gledate veliko finale u Parizu! 

Novak Đoković će u nedelju od 15 časova u finalu mastersa Pariza igrati protiv danske senzacije Holgera Runea

Đoković i Rune su do sada igrali samo jednom, kada ga je srpski teniser pre godinu dana dobio na US Openu a 3:0 u setovima. Najbolji srpski teniser će igrati za istroriju i lični rekord, a duel možete gledati na kanalu Sport klub 1.

Novak igra za rekorde

Novaku, ukoliko trijumfuje, bi to bila istorijska, sedma titula u Parizu čime bi postao njegov najuspešniji masters. Do sada imao šest titula u Parizu,  Majamiju i Rimu.

Sa osvojenih sedam titula izjednačio bi se sa Rodžerom Federerom na drugom mestu po tome koliko je puta osvajao jedan turnir iz masters serije. Švajcarac je to uradio sedam puta u Sinsinatiju. Nadal je nenadmašan sa 11 titula u Monte Karlu i 10 u Rimu.

Takođe, eventualnom pobedom osvojio bi naš as  39. masters i tako povećao  rekord i  pobegao Rafaleu Nadalu koji ima 36. 

Srpski teniser bi takođe nastavio i niz pobeda koji trenutno iznosi 20. Poslednji put izgubio je od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa. Potom je naš as trijumfovao na Vimbldonu, u Tel Avivu i Astani. 

– Holgera znam veoma dobro,  često treniramo na različitim podlogama, a i pratio sam put njegovog uspeha od juniora pa do današnjih dana. Izuzetno mi je drag, ima sjajnu radnu etiku, okružen je divnom porodicom i stručnim timom. Mislim da u potpunosti zaslužuje do sada ostvareni uspeh. Danas, kada je 15 igrač sveta potvrđuje da će biti važan igrač za budućnost tenisa, i nadam se da ću uspeti da odložim njegovo osvajanje prve Masters titule u karijeri – kazao je Novak pred finale i otkrio da se druži sa mladim kolegom van terena.

–  Van terena smo super, na terenu naravno suparnici, a od moje pobede u četiri seta na prošlogodišnjem US Openu Holger je puno napredovao u fizičkom i mentalnom smislu, igra veoma odvažno i bez kalkulacija. Na neki način me podseća na mene u ranoj fazi karijere. Veliki je borac koji voli takmičarski izazov, sa jakim bekhendom i odličnom defanzivom, voli da ostavi srce i noge na terenu. To je lepo videti i smatram da je odlično za naš sport – kaže Đoković.

UDARNA VEST.rs



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare