POLICIJA SE OGLASILA NAKON VESTI DA ROSU IDE NA SEVER: Pratimo dešavanja i spremamo odgovor u slučaju napada na ustavni poredak

Policija lažne države Kosova demantovala je navode prištinskih medija da su specijalne jedinice Rosu poslate na sever Kosova i Metohije!

Koha i drugi mediji na albanskom, podsetimo,objavili su danas vest da se kolona borbenih vozila uputila iz baze Rosu ka Južnoj Mitrovici. Na društvenim mrežama objavljen je i kratki snimak navodne kolone Rosu.

– Specijalne jedinice su dobile nalog da krenu u pokret posle odluke srpskih predstavnika sa severa Kosova da napuste sve institucije – napisao je portal Index.

Policija je međutim demantovala natpise u medijima da su specijalci ROSU poslati na sever.

– Policijske jedinice za održavanje javnog reda i mira se kreću i cirkulišu u zavisnosti od svojih obaveza i zadataka, ali nema slanja specijalnih jedinica na sever Mitrovice kao što su naveli mediji. Policija prati dešavanja na severu Mitrovice i pravi profesionalne procene na osnovu kojih pravi mere kako bi se rešila sigurnosna situacija i preduzeo profesionalan odgovor u slučaju napada na ustavni poredak – piše u saopštenju kosovske policije koja je prosleđena medijima.

Portparol kosovske policije Baki Keljani demantovao je za Tanjug da su specijalne jedinice ROSU ušle u Kosovsku Mitrovicu i da se kreću ka severu pokrajine.

– To nije tačno – rekao je Kiljani povodom vesti objavljene na Kohi da su specijalne jedinice krenule ka severu pokrajine.

Predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji, podsetimo, saopštili su prethodno da su zbog terora premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija prinuđeni da se povuku iz svih prištinskih institucija i da suspenduju učešće u policiji i pravosuđu.

Odluke ostaju na snazi dok Priština ne povuče jednostrane odluke oko preregistracije tablica i dok ne formira ZSO.

Kurti je u međuvremenu smenio i direktora police za sever Nenada Đurića.

Svi komandiri stanica i policijski rukovodioci sa Severa skinuli su danas svoje uniforme i vratili ih nakon završenog sastanka političkih i institucionalnih predstavnika Srba.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare