DRAŽENOV OTAC JE BIO SRBIN! Aco Petrović otkrio: Cela Jugoslavija je čekala koju stranu će izabrati! Mi smo iz mešanog braka!

Selektor reprezentacije Hrvatske Aco Petrović otkrio je zanimljive detalje o svom pokojnom bratu Draženu Petroviću.

Aco je u emisiji „U svom filmu“ na HRT-u pričao o tome kako je Dražen nakon raspada bivše Jugoslavije mogao da bira za koju će reprezentaciju nastupati.

„Znate, tada je cela Jugoslavija gledala na koju će se stranu odrediti Dražen. Jer, nemam šta da krijem, mi smo iz mešanog braka, iako je otac Jole iz Zagore kraj Trebinja u Hercegovini, a mama iz Bilica u Šibeniku. Tata je celo školovanje i radni vek proveo u Hrvatskoj. Ali kad se raspadala država, svi su gledali šta će Dražen. A on je svojim dolaskom pred UN dao poruku svima: „Ja sam tu i za mene je hrvatska reprezentacija sve“. Uvek je s ponosom pričao o 1992. godini“, otkrio je Aco Petrović, prenosi Kurir.

Podsetimo, Dražen je nastupajući za Jugoslaviju osvojio bronzu i srebro na Olimpijskim igrama 1984. i 1988. godine, bronzu i zlato na svetskim šampionatima 1986. i 1990. godine, bronzu i zlato na evropskim prvenstvima 1987. i 1989. godine. Sa reprezentacijom Hrvatske je nakon raspada bivše države bio olimpijski vicešampion u Barseloni 1992. godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare