Došlo je vreme da se Borjan preseli na klupu?!

Crvena zvezda je neslavno završila učešće u Evropi za ovu sezonu, pošto je poražena od Monaka na gostovanju sa 4:1 u odlučujućoj utakmici za evropsko proleće.

Zvezdi je samo pobeda donosila nastavak takmičenja u Evropi, pa je na megdan Monaku izašla ofanzivno nastrojena, bez zadnjeg veznog, a rizik se nije isplatio.

Rezultat je četiri gola u mreži Milana Borjana, a moglo ih je biti još.

Zvezda je ove godine u grupnoj fazi primila 11 pogodaka, što je više nego duplo u odnosu na poslednja dva učešća u grupnoj fazi Lige Evrope, kada je primila po četiri gola u grupi.

Jedan od razloga jeste i to što kapiten ekipe Milan Borjan, nije na svom nivou na koji je navikao navijače od kako je došao u Zvezdu 2017. godine. Često je Borjan bio spasilac Zvezde, mnogo je zadužio klub, ali je realnost da ove sezone ima znatno lošija izdanja.

I on sam je bio samokritičan posle poraza od Monaka, svestan da je svojim lošim istrčavanjem poklonio gol Monaku, posle kojeg se igra Zvezde potpuno raspala već na startu meča.

– Dobro smo se pripremali, taj prvi gol nas je poremetio. Šta da kažem. Veoma kvalitetna ekipa, brza i jaka. Nama je falila ta brzina danas, da povežemo nekoliko pasova. Primili smo olako golove na naše greške, prvo da krenem od sebe. Ostaje žal što nismo prošli dalje, moramo da se skoncentrišemo na domaće prvenstvo i da osvojimo duplu krunu.

Kada ovako primite gol na startu meča, i kada je direktan krivac za to vaš kapiten i čovek koji bi trebalo da uliva sigurnost ekipi, onda i ne čudi što je u nastavku odbrana Zvezde bila kriminalna, a što je ostatak tima odigrao podjednako loše. 

Borjanu ovo nije prva loša intervencija ove sezone, a nije bio na nivou ni u najvažnijoj utakmici za klub, protiv Makabija iz Haife, kada je, istina, odbranio penal, ali odmah nakon njega primio gol sa preko 30 metara, kada mu je lopta prošla „kroz ruke“.

Mnogima je zasmetalo i njegovo ponašanje na terenu, pa je tako na meču protiv Radničkog iz Niša ušao umalo i u fizički obračun sa jednim igračem Nišlija, tada je dobio žuti karton i rizikovao isključenje, piše Telegraf.

Jasno je da je Borjan zbog svega što je učinio za Zvezdu od kako je potpisao za crveno-bele zadužio klub, ali je i utisak da se „uljuljkao“ zbog tog statusa nedodirljivog, a pad forme mogao bi da uzrokuje i da šansu dobiju njegovi konkurenti, jer Zvezda ima kvalitetne golmane i na svojoj klupi. To su Zoran Popović, koji je bio siguran kada god je dobijao priliku, ali i Nikola Vasiljević, koji važi za jednog od najtalentovanijih golmana u Srbiji.

Zvezda do pauze zbog Svetskog prvenstva ima još tri meča, najpre protiv Mladosti iz Lučana na Marakani u nedelju 6. novembra, a onda i protiv Čukaričkog 9. novembra, dok se sve završava na gostovanju Radniku iz Surdulice 13. novembra.

Možda su i ovi mečevi prilika da Vasiljević i Popović dobiju šansu, a da Borjan „ohladi glavu“ pred Svetsko prvenstvo, na kojem će braniti za Kanadu.

Odmor bi verovatno prijao i samom Borjanu, ali bi ga konkurencija sigurno podstakla da učini sve da se što pre vrati u prepoznatljivu formu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare