KUMČE UBIJENOG VOĐE ŠKALJARCA OBJAVILO ČITULJU: Mateja mu posvetio ove reči 2 meseca nakon likvidacije

Kotoranina Jovana Vukotića (42), vođu škaljarskog klana ubili su u Istanbulu 8. septembra, a 60. dana nakon likvidacije pojavila se čitulja za Vukotića koju mu je posvetilo njegovo kumče.

„Sjećanje na kuma. 60. dan, nije ovo, nije naša zora, no je ovo sve zato što se mora. Da nas ne izda snaga i ne izda pamet ostavio si nam u amanet. Da te ubiju paščad i avetinje ne ide! Tvoje kumče Mateja“, navodi se u čitulji, prenosi Kurir.

Jovan Vukotić, podsetimo, ubijen je 8. septembra u Istanbulu. Smrtonosne hice ispalio je napadač sa motora u momentu kada je vođa škaljarskog klana bio u automobilu sa nevenčanom suprugom Mašom i malim detetom, a za volanom je bio vozač E. K. koji je nakon ubistva sakrio dva telefona u ogradi na auto-putu, ali ih je turska policija otkrila.

Posle proterivanja i izručenja Srbiji, 2018, Vukotić je sa falsifikovanim papirima stigao u Istanbul prošle godine. Policija je pregledala više od 1.700 sati snimaka sa 200 kamera, i to na trasi kuda se kretao osumnjičeni motocikl sa dve osobe. Uočili su da je Vukotića pratio dvotočkaš sa tablicama Izmira.

Prema policijskoj evidenciji, Vukotić je bio neprikosnoveni vođa škaljarskog klana. Kotorski jedinstveni klan raspao se 2014. godine nakon nestanka vrednog tovara kokaina u Valensiji, pa su dojučerašnji prijatelji postali ljuti rivali i ratuju po principu oko za oko, zub za zub.

Podeljeni u dva tabora – „kavački“ na čijem čelu su, navodno, odbegli Radoje Zvicer i Slobodan Kašećelan koji je u Spužu, i „škaljarski“ koji su pored ubijenog Vukotića vodili i ubijeni Igor Dedović i Vukotićev brat Igor, koji je u bekstvu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare