RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA UBICOM DARJE DUGINE! Evo kolika kazna čeka ukrajinsku likvidatorku!

Rusija je raspisala međunarodnu poternicu za Natalijom Vovk koja se tereti za ubistvo ruske novinarke i politikologa Darje Dugine.

Moskovski gradski sud odredio je nakon hapšenja na teritoriji Rusije ili ekstradicije Nataliji Vovk bude određen pritvor od dva meseca, prenose mediji.

Natalija Vovk se tereti za ubistvo koje je počinila grupa lica, motivisani političkom ili drugom mržnjom.

U Rusiji joj preti kazna zatvora od osam do 20 godina.

Darja Dugina poginula je 20. avgusta kada je eksplodirao automobil kojim je upravljala. Ona je preminula na licu mesta. Automobil je eksplodirao kada je detonirana eksplozivna naprava postavljena na njemu.

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da iza ubistva ruske novinarke stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.

Prema informacijama FSB, nakon što je automobil u kome se nalazila Dugina dignut u vazduh, Natalija Vovk i njena ćerka otputovale su u Estoniju preko Pskovske oblasti.

Pored Natalije Vovk, u atentatu na Darju Duginu, ćerku glavnog ideologa Kremlja Aleksandra Dugina, učestvovao je i Bogdan Petrovič Ciganjenko, član ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe.

Kako je naveo Centar za odnose sa javnošću Federalne službe bezbednosti Rusije, Ciganjenko je napustio Rusiju dan pre nego što je izvršen atentat.

– Utvrđeno je da je ubistvo Darje Dugine u Moskvi pripremao, zajedno sa Natalijom Vovk, još jedan član ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe, državljanin Ukrajine Bogdan Petrovič Ciganjenko, rođen 1978. godine koji je stigao u Rusiju tranzitom preko Estonije 30. jula 2022. godine. Napustio je teritoriju Rusije dan pre nego što je Darja Dugina ubijena – navodi se u saopštenju, prenosi Republika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare