KOSOVSKI ALBANCI SPREMAJU ZLO! Oklopna vozila krenula ka Mitrovici

Uznemirujući snimak , na kome se vide oklopna vozila kreće se autoputem ka Kosovskoj Mitrovici.

Na TikToku je pre četiri dana objavljen snimak, verovatno sa ciljem zastrašivanja srpskog življa na Kosovu i Metohiji, na kome se vidi kako nekoliko oklopnih vozila ide autoputem dok se u pozadini čuju albanske pesme.

Preko videa ispisano je: Ushtria na putu ka Mitrovici.

Ushtria je bila albanska paravojna organizacija, dobro poznata kao Narodno oslobodilačka vojska Kosova (OVK), i sam pomen ove terorističke organizacije kod Srba budi nemir.

Pokušaji zastrašivanja Srba na Kosovu su različiti, a posebno su intenzivirani u proteklih nekoliko dana.

VS PODIGLA BORBENU GOTOVOST

Vojska Srbije podigla je borbenu gotovost tokom jučerašnjeg dana, a u osnovi toga je maksimalna spremnost snaga za brzo reagovanje 72. Specijalne brigade za specijalna dejstva i 63. padobranske brigade.

Snage VS raspoređene su blizu administrativne linije sa Kosovom.

Prema vojnim propisima, podizanje stepena pripravnosti podrazumeva spremnost oružanih snaga da u slučaju potrebe, u najkraćem vremenu, odgovori na svaki razvoj situacije.

Zavisno od proglašenog stepena, viši nivo borbene gotovosti može da podrazumeva i izlazak određenih jedinica na unapred određene položaje van garnizona i kasarni.

Viši nivo borbene gotovosti u aktuelnom slučaju, kako nezvanično objašnjavaju u Vojsci Srbije, najviše će biti primetan u jedinicama Kopnene vojske uz administrativnu liniju sa Kosovom. Reč je o delovima Druge, Treće i Četvrte brigade kopnene vojske, kao i posadama na stalnim dežurstvima u bazama Kopnene zone bezbednosti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare