DRONOVI SU SA KiM! Ministar Vučević otkrio: Već tri dana bespilotne letelice nadleću ove oblasti!

Ministar odbrane Miloš Vučević, govorio je jutros o onome šta se dešavalo prethodnih dana na području iznad Merdara i okolini Raške, poručujući da će nebo koje je pod kontrolom Vojske Srbije biti apsolutno zaštićeno.

– Ne samo juče, prethodna tri dana, naša Vojska uočava određene objekte, bespiltone letelice, koji se kreću na liniji administrativnog razdvajanja, u Kopnenoj zoni bezbednosti, na teritoriji KiM, čak sa povremenim ulazima na teritoriju centralne Srbije, odnosno pokušajima da se vrši osmatranje položaja jedinica Vojske Srbije i određenih vojnih objekata, odnoso kasarni. Nije to samo pitanje ulaska u Raški okrug, Vojska Srbije ima saznanja, odnosno uočila je objekte i u pravcu kretanja preko Nišavskog i Topličkog okruga – kazao je Miloš Vučević na RTS.

– Imajući u vidu iskustva i na ukrajinskom frontu, u kontekstu sporog administrativnog donošenja odluka, predsednik republike je, kao vrhovni komandant, Vojsci Srbije izdao izvršnu naredbu da svaki takav objekat bude uklonjen – dodao je ministar i poručio „mi ćemo apsolutno štititi nebo koje je pod kontrolom Vojske Srbije, našim sistemima, u skladu sa Rezolucijom 1244 i Kumanovskim sporazumom „.

– Nebo će biti bezbedno i sigurno za sve građane Srbije, Vojska Srbije ima i kapaciteta i sposobnosti da odgovori na svaki taj zadatak. I da bi razbili tu nejasnoću, naši lovci migovi 29 nisu patrolirali zbog dronova, oni su vršili, kao što je i premijerka rekla redovno policijsko patroliranje, kontrolu našeg neba, a Vojska može i sa avionskim mitraljezima, topovima, a i nekim drugim tehničko – tehnološkim sredstvima da odgovori na ove izazove.

– Ne mogu da vam kažem čiju su to dronovi, ali mogu da vam kažem da dolaze sa teritorije Kosova i Metohije. Rekao bih da se sve to odvija u kontekstu nadzora, kontrole, pokušaja praćenja aktivnosti Vojske Srbije, na teritoriji koja je pod našom kontrolom. Sasvim je prirodno da Vojska Srbije ima svoj program rada, da postupa u skladu sa smernicama, naredbama vrhovnog komandanta, da mi u toku imamo velike vežbe, od severa do juga, Manevri 22. Očekujem da predsednik sutra poseti deo jedinica na Pasuljnskim livadama i uveri se kako teku vojne vežbe – kazao je Vučević.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare