DOLAZAK LUKE BOJOVIĆA U SRBIJU MOŽE DA IZAZOVE KRVAVU OSVETU! Vođa zemunaca može da ostane u Španiji, ali samo POD OVIM USLOVOM

Puštanje Luke Bojovića koji u zatvoru u Španiji izdržava kaznu od 18 godina zatvora, izazvalo bi pravu buru u balkanskom podzemlju!

Njegova sudbina, kako tvrde upoznati sa prilikama, još nije rešena ali je već sam pomen toga da bi Bojović uskoro mogao da se nađe u Srbiji, u podzemlju je izazvala pravu pometnju. Podsetimo, tokom njegovog boravka iza reštaka, ubijeni su mu rođeni brat Nikola Bojović, kum Dragoslav Miloradović, i advokat Dragoslav Miša Ognjanović.

Luka Bojović je, podsetimo, uhapšen u februaru 2012. u Valensiji i od tada je iza rešetaka. Dve trećine kazne ističe mu u februaru 2024. godine, međutim, pojavile su se nezvanične informacije da špansko pravosuđe razmatra mogućnost da ga sredinom meseca pusti na uslovnu slobodu.

– Odluka je na španskom pravosuđu, koje može da odluči da ga deportuje u Srbiju. S druge strane može da ga pusti i na slobodu, jer mu u toj državi živi porodica, odnosno supruga Barbara i deca. Jedini uslov da se ne vrati u zatvor jeste da ne počini novo krivično delo – objašnjava sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, u „slučaju Bojović“, pojavio se još jedan problem a to je što su mu istekla važeća srpska dokumenta.

– I to može da bude jedan od razloga da špansko pravosuđe odluči da ga deportuje u Srbiju. S druge strane, ukoliko bude pušten, kao i svi drugi građani dokumenta može da odluči i da izvadi u ambasadi Srbije u Madridu, ili da u njoj sam uzme putni list koji služi za putovanje do Srbije – objašnjava naš sagovornik. Nije na poternici, u Srbiji slobodan

Država Srbija Luku Bojovića ne potražuje ni zbog jednog krivičnog dela i on je što se naše države tiče, slobodan čovek. Podsetimo, sudilo mu se kao organizatoru kriminalne grupe koja je ubila Branka Jeftovića Jorgu, pokušala da ubije Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, ali je pravosnažno osloboden optužbi.

Španski sud kaznio ga je sa 18 godina zatvora zbog nelegalnog držanja oružja i novca. Istom presudom, osloboden je optužbi da je učestvovao u surovoj likvidaciji Milana Jurišica Jureta, čiji su ostaci pronađeni u reci Manzares. Tokom pojavljivanja pred šanskim sudom, na pitanje da li je učestvovao u ubistvu Jurišića, kratko je odgovoario „Tako mi Boga, naravno ne“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare