JEZIVO: Teniski savez Beograda saopštio saznanja o nasilju oca nad teniserkom! Put do FIZIČKOG ZLOSTAVLJANJA veoma je kratak!

Otac, a ujedno i trener teniserke iživljava se nad ćerkom na teniskom terenu. Snimak je zgrozio sve, a navodno su u pitanju državljani Kine koji borave u našoj zemlji.

Prve informacije svedoče o tome da je do nasilja došlo jer je otac smatrao da se ćerka nije dovoljno trudila na treningu. Kineski državljanin V. L. (50) uhapšen je zbog sumnje na nasilje u porodici. Policija je poručila da i dalje traje istaga o čitavom slučaju.

Sada se oglasio i Teniski savez Beograda, a saopštenje prenosimo u celosti.

– Najoštrije osuđujemo brutalno nasilje na teniskom terenu koje se desilo u toku trenažnog procesa. Saznali smo da je reč o porodičnom nasilju s obzirom da je napadač otac mlade teniserke.

Na svako saznanje o nasilju kako ispred sportskih klubova, za vreme takmičenja tako i u svlačionicama Teniski savez Beograda je uvek alarmirao Disciplinsku komisiju Teniskog saveza Srbije koja je procesuirala sve slučajeve, a kod nekih je uključivano i Tužilaštvo.

I ovog puta u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom sarađujemo kako bi se ovaj slučaj što pre okončao. Organizovali smo i nekoliko radionica sa roditeljima mladih tenisera kako bismo preventivno delovali i sprečili da se ovako nešto ponovi.

Ambicioznost roditelja vrlo često prevazilazi realne mogućnosti dece. Put od mentalnog do fizičkog zlostavljanje je počesto vrlo kratak. Preventivnim delovanjem u četvorouglu, dete-roditelj-trener-klub a kroz radionice koje je TSB organizovao, a i organizovovaće, vidimo pravi put za suzbijanje ovog akutnog problema našeg društva uopšte.

Porodičnog nasilja ima u svim aspektima života te stoga, nažalost i u sportu – piše u saopštenju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare