ANALIZA ŠTA SLEDI POSLE RUSKOG POVLAČENJA IZ SPORAZUMA O ŽITU I GAĐANJA SEVASTOPOLJA: Da li je OVO strateška greška Kijeva?!

Rusija je rešila da se povuče iz sporazuma, koji je omogućavao da se ukrajinsko žito izveze stranama koje su ga kupile, a koje su potpisale i Rusija, Ukrajina, Turske i UN.

Predsednik Zelenski je zatražio odlučan odgovor međunarodne zajednice na ovaj potez, ali mnogo bolje bi bilo da Ukrajina shvati kako funkcionišu međunarodni odnosi, da nauči lekciju posle delimičnog oštećenja krimskog mosta, a lekcija je vrlo prosta. Kad se biješ sa nekim budi spreman da primiš udarce.

Da je u ruskoj prirodi, to Zelenski ne zna pošto je komičar, a ne intelektualac da preduzimaju više reakcije, nego akcije.

Rusi su po prirodi lenj narod da bilo šta radi. Nek se čita Gogolj ako mi se ne veruje i oni su u politici skloni da reaguju tek kad im dogori do nokata ili voda dođe do grla, kad stvarno ne mogu više da odlažu reakciju. Tako da je reakcija Moskve na povlačenje iz sporazuma normalan odgovor posle gađanja Sevastopolja dronovima.

Naprosto Ukrajinci kad nešto počnu da rade, neka probaju dva do tri koraka unapred da razmisle šta i kako, a ne da se čude i kukaju posle svakog ruskog kontrapoteza.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare