ZELENSKI VAN SEBE ZBOG ODLUKE RUSIJE! Moskvu treba žestoko kazniti, ovim potezom žele da izazovu GLAD ŠIROM PLANETE! 

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je kijevski režim izveo teroristički napad na brodove Crnomorske flote i civilne brodove u Sevastopolju, što je dalo povod Moskvi da se povuče iz sporazuma o žitu, navodeći nedostatak bezbednosti kao razlog takve odluke

Ruska suspenzija sporazuma o izvozu žitaricazahteva snažan međunarodni odgovor Ujedinjenih nacija i G20, izjavio je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, prenosi Informer.

On je u video obraćanju optužio Rusiju da pokušava da stvori veštačku glad u Africi, na Bliskom istoku i u Južnoj Aziji, preneo je Rojters.

Rusija je saopštila ranije danas da obustavlja učešće u sporazumu o žitu nakon današnjeg napada u Sevastopolju na ratne brodove Crnomorske flote i na trgovačka plovila koji su angažovani za obezbeđenje žitnog koridora, preneo je TAS S.

„Uzimajući u obzir teroristički akt koji je kijevski režim uz učešće britanskih stručnjaka počinio 29. oktobra 2022. protiv brodova Crnomorske flote i civilnih plovila angažovanih da osiguraju bezbednost žitnog koridora, Rusija obustavlja svoje učešće u implementaciji sporazuma o izvozu poljoprivrednih proizvoda iz ukrajinskih luka“, navedeno je u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare