POSLE SMRTI MARKA KOME SU LEKARI IZBUŠILI CREVA OGLASILA SE MINISTARKA GRUJIČIĆ: Inspekcija u ponedeljak ulazi u ćuprijsku bolnicu

Ministarka zdravlja Danica Grujičić oglasila se povodom smrti Marka Stojanovića (30) koji je preminuo zbog greške lekara u Ćupriji. Naime njemu su prilikom kolonoskopskog pregleda probušili creva.

– Inspekcija Ministarstva zdravlja će biti u ponedeljak u bolnici u Ćupriji, a nakon toga sledi spoljašnja provera kvaliteta lečenja – izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić, piše Nova.

Stojanović je posle pregleda u Opštoj bolnici u Ćupriji, 24. oktobra, upao u komu iz koje se nije probudio. Lekari su se borili za Markov život, pet dana, ali su komplikacije njegovog stanja nažalost bile kobne. Njegova supruga Nikolina Antić je samo dan pre suprugove smrti ispričala za Kurir okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

– Mom mužu Marku lekar u ćuprijskoj bolnici probušio je i debelo i tanko crevo tokom kolonoskopije, a posle intervencije kojom je to hirurg zakrpio nije mogao da se probudi iz anestezije, ispostavlja se da su mu pluća probušena, pa je u komi prebačen u Kragujevac, a odatle u Urgentni centar u Beograd – rekla je za Kurir juče, Nikolina Antić iz Svilajnca, čiji je suprug Marko Stojanović (30) u ponedeljak bio na snimanju debelog creva u bolnici u Ćupriji, kada su stvari krenule naopako.

Kaže da su mu lekari davali jedan odsto šanse da preživi kada je nakon pregleda pao u duboku komu. Marko koji s Nikolinom ima sinčića od 15 meseci i ćerkicu iz prvog braka od 10 godina. Kako kaže njegova supruga, imao je krv u stolici pa je poslat na kolonoskopiju (snimanje debelog creva).

– Kolonoskopiju mu je radio dr Goran Gajić, koji mu je probušio debelo, a zakačio i tanko crevo. Odmah je prevezen kod hirurga i kako su mi kasnije rekli doktori i u Kragujevcu i u Beogradu, hirurg je to mestralno obradio i sve zakrpio. Međutim, javlja se novi problem, verovatno je anesteziolog pogrešio. Kako je bio intubiran tokom intervencije kod hirurga oštećen mu je jednjak i pluća, koja su praktično probušena. U Kragujevcu je tri puta reanimiran, pa kad su uspeli da ga stabilizuju prebačen je u Urgentni centar u Beogradu, gde je na intenzivnoj nezi još jednom reanimiran – ispričala nam je Nikolina.

– Problem je mozak, upao je u duboku komu i mozak mu je natekao. Rade analize da vide da li mozak uopšte ima funkciju, da nije nastupila moždana smrt. Očajni smo svi, i Markovi roditelji, rodbina, prijatelji… Poslali smo čitavog čoveka na obično snimanje, a njega su svog izbušili.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare