UŽIVO OBRAĆANJE RUSKOG PREDSEDNIKA Putin optužuje Zapad za rat u Ukrajini: Igraju prljavu i krvavu igru (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin obraća se na panelu moskovskog instituta Valdai. Glavna tema panel diskusije je „Mir posle hegemonije“.

16:40 Zapad ne može da diktira Rusiji kakvo društvo treba da gradi

SAD prema njegovim rečima nemaju šta da ponude svetu osim svoje dominacije.

– Niko nikada neće moći da diktira Rusiji kakvo društvo treba da gradi. Zapad ima pravo na desetine polova i gej parade, ali ne bi trebalo da pokušavaju da ih uvode u druge zemlje – rekao je Putin.


16:35 Kritike na račun Zapada

– Nacisti su palili knjige, a Zapad zabranjuje Dostojevskog i Čajkovskog. Istorija će sve ispraviti. Ti ljudi imaju visoko mišljenje o sebi. Njih se za nekoliko godina niko neće sećati, a svi će se zauvek sećati Dostojevskog – rekao je Putin.

16:20 Počelo obraćanje Putina sa skoro sat i po zakašnjenja

Ruski predsednik je na početku obraćanja naglasio da je „Zapad zapalio rat u Ukrajini“.

 Zapad igra krvavu i prljavu igru. Ne stavlja interese drugih država na prvo mesto. Zapad uvek igra na eskalaciju: raspirivanje rata u Ukrajini, zaoštravanje situacije oko Tajvana, zaoštravanje energetske krize i uništavanje gasovodaZnajte da „oni koji seju vetar, žanju oluju“ – rekao je Putin.

16:08 Očekuje se početak obraćanja

Predsednik Putin u obraćanju će oceniti rezultate rada za 10 meseci, a govoriće o budućim ciljevima i izneti izglede za novu budućnost sveta. Moderator je pre početka obraćanja zatražio od prisutnih da ugase svoje pametne telefone, najpre se obratio na ruskom, a potom i na engleskom.

15:49 Jedna od tema ruskog predsednika biće i militarizacija kosmosa i njegova upotreba u vojne svrhe sa posebnim osvrtom na SAD.

Putinov govor odložen za 16 časova

Govor ruskog predsednika odložen privremeno za 16 časova po srednjeevropskom vremenu, odnosno 17 po moskovskom.

Na kanalu Planeta RTR Marija Zaharova je navela da Ukrajina prljavom bombom traži veću pomoć zapada. Sledeći prilog bio je o tome da je nosač aviona USS „Džordž Buš“ koji se nalazi u Jadranskom moru potpuno spreman za suprostavljanje Rusiji.

Rusi su se kasnije pozvali na prilog Skaj njuza, koji je tvrdio, da ako Ukrajini krene baš loše na frontu, da će američki piloti dobiti naredbu da muški ratuju. Govor će najverovatnije priprema javnog menjenja za totalni rat protiv Ukrajine, sugerišu izvori Kurira.

Govor o ukrajinskoj prljavoj bombi

15:35 Ruski predsednik Vladimir Putin planira da ruskoj i svetskoj javnosti govori o ukrajinskoj prljavoj bombi.

Da li nam se bliži globalni konflikt

15:06 Ruski predsednik govoriće na samitu insistuta Valdai posle upozorenja da nam se bliži globalni konflikt

Ovo su glavne teme Putina

15:03 Veliko zanimanje ruskih medija vlada za obraćanje ruskog predsednika. Posebno zbog tema o kojima će pričati Ukrajina, nuklearno naoružanje, bezbednosne pretnje, saradnja sa Kinom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da danas će Putinov govor biti „analiziran, čitan i ponovo čitan još nekoliko dana“.

„Danas je to glavni događaj dana, koji će svakako kasnije morati da se analizira, da se njegov sadržaj proučava, čita i ponovo čita“, rekao je Peskov novinarima. Tema ovogodišnjeg skupa je „Svet izvan hegemonije: pravda i bezbednost za sve“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare