RAKIĆ POZVAO SRBE NA KOSOVU NA OTPOR! Svim demokratskim sredstvima, a ako Priština primeni nasilje, onda ćemo i na to odgovoriti kako budemo morali! 

Ukoliko Priština krene da nam nasilno oduzima vozila sa КM tablicama, pružićemo žestok otpor, poručio je danas lider Srpske liste Goran Rakić uoči sastanka sa predsednikom Vučićem

– Predsedniku smo rekli da ćemo, ako krenu da nam otimaju kola, blokirati sve prelaze od severa do juga – izjavio je Rakić i objasnio da će Srbi odgovoriti svim demokratskim sredstvima, a ako Albanci promene nasilje, odgovoriće istom merom!

Rakić je istakao da su dobili čvrste garancije od predsednika Vučića a će država biti uz srpski narod sa KiM.

– Dobili smo čvrste garancije da će država Srbija biti uz svoj narod. Nakon ovog sastanka, Vučić ima sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, nakon čega će se obratiti građanima. Ne znamo u šta će se sve to pretvoriti i kako će se situacija odvijati. Miran demokratski nenasilan otpor naroda, koji nažalost, ne znam ni ja a ni niko u šta će se pretvoriti i šta ćese izroditi ukoliko neko nasilno krene da oduziman našu imovinu. Čestitao bih našim građanima, koji prethodnih dana trpe pritiske.

Sastanku u Palati Srbija prisustvuju ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Bratislav Gašić i Miloš Vučević, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić, gradonačelnici opština sa severa KiM…

Sastanak u Palati Srbija počeo je u 10 časova, a obraćanje predsednika Srbije očekuje se oko 11 časova.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare