OSUĐENI MAJKA ZORKA I NJENI SAUČESNICI: Neženju iz Aleksinca ojadili za milione, varali ga mesecima, a sad ih je STIGLA PRAVDA

Šestoro prevaranata koji su prošle godine jednog tridesetošestogodišnjaka iz okoline Aleksinca ojadili za 4,36 miliona dinara obećavajući mu da će mu skinuti“crnu magiju“ zbog koje ne može da se oženi osuđeni su na po godinu dana kućnog zatvora i novčane kazne od po 100.000 dinara.

Reč je o Lj.N. (21) i njenoj majci Z.N. (59) iz Bača, suprugu D.V. (30), njhovim prijateljima V.Đ. (37) i J.L. (28) iz Bačke Palanke kao i N.Đ. iz Novog Sada kojima su kazne izrečene na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koje su zaključili sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Aleksincu, a koje je prihvatio Aleksinački osnovni sud.

Neverovatna prevara odigrala se u periodu od jula 2021. godine do 2. septembra 2021. godine u Aleksincu. Sve je počelo tako što je, prema navodima optužnice, Lj.N. stupila u kontakt sa oštećenim putem telefona govoreći mu da je vidovita „Majka Zorka“ i da se bavi skidanjem „crne magije“. Navela je da je na oštećenog i njegovu porodicu bačena „crna magija“ zbog koje ne može da se oženi i da će umreti za mesec dana, ali da može da mu pomogne da se to ne dogodi jer zna da je skine.

– Time je navela oštećenog da 19. jula 2021. godine u Aleksincu u menjačnici uplati 490.100 dinara i 482.600 dinara na ime okrivljenog J.L. i iznos od 482.600 dinara na ime okrivljene V.Đ. nakon čega su putem SMS-a pod imenom „Majka Zorka“ održavali u zabludi oštećenog lažnim prikazivanjem činjenica da je „crna magija“ još jaka i da je potrebno još novca – stoji u optužnici protiv prevaranata.

Mislio da zbog crne magije ne može da se oženi

Tridesetšetogodišnja žrtva prevare iz sela u okolini Aleksinca po zanimanju je poljoprivrednik, a sa prevarantima je stupio u kontakt preko oglasa za skidanje „crne magije“ smatrajući da zbog toga ne uspeva da se oženi.

Pretpostavlja se da je prevarantima uplatio svu ušteđevinu i da se dodatno još zadužio u pokušaju da reši svoju životnu muku.

Tridesetšestogodišnjak, verujući da će na taj način uspeti da skine „crnu magiju“ zbog koje je ostao neženja, nastavio je da im uplaćuje novac pa je tako 16. avgusta 2021. godine u menjačnici u Žitkovcu uplatio 117.100 dinara i 586.500 dinara na ime okrivljene Z.N, a 20, 27, 29. i 30. avgusta iznose od 351.900, 59.000, 176.550 i 216.820 dinara na ime D.V. Poslednja uplata od 351.000 dinara bila je 2. septembra 2021. godine na ime okrivljenog Đ.N. čime je ukupan iznos protivpravne koristi koju su pribavili varajući ovog nesrećnog čoveka dostigao neverovatnih 4,366 miliona dinara.

Slučaj je rešem intenzivnim operativnom radom aleksinačke policije, a osumnjičeni su uhapšeni u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu.

– Okrivljeni Lj.N, V.D, Z.N, V.Đ. i J.L. su 27. septembra 2021. godine zaključili sporazum o priznanju krivičnog dela prevara kao saizvršioci dok je okrivljeni N.Đ. sklopio sporazum 19. oktobra 2021. godine. Zaključeni sporazumi potvrđeni su od strane Osnovnog suda u Aleksincu i isti su oglašeni krivima i osuđeni na kazne zatvora od po jedne godine koju će izdržavati u prostorijama u kojima stanuju uz primenu mere elektronskog nadzora i na novčanu kaznu u određenom iznosu od po 100.000 dinara – naveo je Osnovni javni tužilac u Aleksincu Ivan Mitrović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare