MARIJA ŠERIFOVIĆ IŠLA NA RAZREDNI ISPIT! Nije dolazila na nastavu, ostala NEOCENJENA iz 4 predmeta! ŠOK FOTKA IZ GODIŠNJAKA

Mariji Šerifović muzika i te kako ide od ruke, o čemu svedoče brojne nagrade i priznanja koje je osvojila širom regiona i sveta, ali zato školu baš i nije volela.

Pevačica je u rodnom Kragujevcu završila osnovnu i srednju školu, što joj je očigledno teško palo. Nerado je išla na nastavu, pa je zbog toga u četvrtoj godini gimnazije jedva završila razred.

Naša redakcija došla je u posed godišnjaka Prve kragujevačke gimnazije iz koga se vidi da Marija nije sa uspehom završila razred, pa je zbog toga nastavno-naučno veće upućuje na polaganje razrednog ispita iz čak četiri predmeta! – Marija Šerifović, kći Rajka i Verice – muzičara, rođena 14. novembra 1984. godine u Beogradu. Nije sa uspehom završila razred, već se upućuje na polaganje razrednog ispita iz: sociologije, filozofije, francuskog jezika i fizičkog vaspitanja – piše u ovom godišnjaku, a prenosi Kurir.

Iz ovoga se može zaključiti da je do slanja Šerifovićke na razredni ispit došlo zbog velikog broja izostanaka sa časova, a prema podacima do kojih smo mi došli, zakon propisuje da se učenik upućuje na razredni ispit ako nije prisustvovao trećini časova od ukupnog fonda za jedan predmet, što je u praksi oko 25 izostanaka iz jednog predmeta. Razredni ispit nije jednostavan za učenika jer se odgovara celo gradivo, tako da možemo samo da pretpostavimo koliko je trebalo truda i vremena da Marija nadoknadi sve ono što je propustila tokom poslednje godine školovanja u gimnaziji. I sama Marija je jednom prilikom istakla da je želela da upiše srednju muzičku školu, ali pošto nije stigla da se spremi za prijemni, upisala je Prvu kragujevačku gimnaziju.

– Izabrala sam čuvenu gimnaziju, samo zato što je bila u zgradi do muzičke škole. Nisam imala preveliku želju da baš tu gimnaziju pohađam, ali sada sam srećna što je sve tako ispalo, jer ni u jednoj drugoj ne bih stekla opšte znanje kao što sam u njoj. Prve dve godine su mi bile super, a posle sam više bila ispred škole nego u njoj, jer je počelo moje interesovanje za muziku. Sam bog mi je poslao učitelja Milanka Stefanovića da mi bude razredni, jer me je pokrivao kad sam popustila u školi. On je bio muzičaru slobodno vreme, svirao je romanse na harmonici, pa je razumeo moju potrebu za muzikom. Drugi profesori nisu bili blagonakloni prema meni kao on. Previše su trenirali strogoću na meni. Pošto nisu bili predivni, razrede sam završavala kao dobar ili vrlodobar đak. Da budem iskrena, ne nosim fantastične uspomeneiz srednje pošto profesori nisu imali razumevanja za mene – ispričala je u jednom intervjuu Marija, a sada nam je jasno i zbog čega je bilo tako.

Kako bismo čuli Marijin komentar, pozvali smo njenog PR ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Nije jedina

Biković imao keca iz ruskog, a Brega i Loša pali na popravni iz fizičkog!

Mnoge poznate ličnosti su, poput Marije, imale probleme u školi, pa su tako zbog loših ocena završavale na popravnom ispitu.

Jedna od njih je i Miloš Biković, koji je sada jedan od najtraženijih glumaca u Rusiji, a svojevremeno je pao na popravni – i to iz ruskog jezika, koji sada govori kao maternji.

– Razredna u gimnaziji mi je predavala ruski i u prvom razredu me je oborila, dala mi keca. To je bio prvi put da sam bio nedovoljan na polugodištu. Kasnije sam zavoleo ruski, otkrio Dostojevskog, čitao dela i tripovao da sam neki od njegovih junaka, nekiruski bogotražitelj – ispričao je svojevremeno Biković.

Saša Lošić Loša i gitarista Mladen Pavić Pava ušli su u istoriju Prve sarajevske gimnazije kao jedini učenici koji su pali na popravni ispit iz fizičkog vaspitanja. Do Lošine generacije samo je Brega imao najnižu ocenu iz fiskulture.

– Pava i ja smo pali na popravni jer nismo dolazili cele godine na časove fizičkog vaspitanja. Profesor nam je dao najnižu ocenu i rekao: „Ovo morate nekako odraditi.“ Zadao nam je da preko leta kopamo kanal za vodovod koji se postavljao u školskom dvorištu. I Brega je pao na popravni iz fizičkog desetak godina ranije. Mi smo jedina tri učenika u istoriji Prve sarajevske gimnazijekoja umalo da izgube godinu zbog fizičkog vaspitanja – prisetio se jednom prilikom Loša.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare