JOVIĆEV JURIŠ NA PRVO MESTO: U Firenci Bašakšehir mora da padne

TURSKI tim je ubedljivo savladao “violu“ u Istanbulu.

Ekipa Fireontine nalazi se u veoma dobroj poziciji da obezbedi najmanje plasman u  nokaut fazu Lige konferencija, a večeras od 21 čas na stadionu “Artemio Franki“ dočekaće u petom kolu grupe „A“ tog takmičenja Bašakšehir i dobiti priliku da se bori i za prvo mesto u grupi.

“Viola“ je trenutno na drugom mestu u grupi sa sedam osvojenih bodova, tri manje upravo od Bašakšehira. Fiorentina je imala prilično spor start u Ligi konferencija remijem u prvom kolu protiv RFS-a i ubedljivim porazom od večerašnjeg rivala u Istanbulu sa 3:0. Međutim, u naredna dva kola su kao poručeni došli mečevi protiv Hartsa u kojima je Fiorentina ostvarila dva ubedljive pobede ukupnom gol razlikom 8:1 i sa tih šest bodova stigla do druge pozicije na tabeli.

Pobede protiv Hartsa su i jedini trijumfi Fiorentine u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, pošto je „viola“ u Seriji A poražena ubedljivo od Lacija sa 4:0, kao i od Intera sa 4:3, dok je remizirala 1:1 sa Lećeom. Fiorentini je zbog poraza od 3:0 od Bašahšehira u Istanbulu potrebna pobeda u Firenci od četiri gola razlike kako bi preuzela odmah prvo mesto, ali bi bilo koji trijumf potvrdio plasman “viole“ u plej-of.

Turski predstavnik igra veoma dobru grupnu fazu pošto je ostvario tri ubedljive pobede uz remi protiv RFS-a što mu je donelo prvo mesto u grupi „A“ sa 10 osvojenih bodova.

Ono što je posebno interesantno, turski tim u četiri kola nije primio nijedan gol, a postigao je 10. U prethodnom kolu Bašakšehir je savladao RFS sa 3:0 i na taj način obezbedio makar nokaut fazu, odnosno šesnaestinu finala dok bi mogli i odmah večeras da “kupe kartu“ za osminu finala ukoliko odigraju bar nerešeno u Firenci.

Treneri oba tima nemaju mnogo problema kada su u pitanju povrede igrača za ovaj meč. U timu Fiorentine neće biti Nikolasa Gonzalesa, kao ni Rikarda Sotila zbog povreda, dok je nastup Gaetana Kastrovila i dalje neizvestan. Što se tiče Bašakšehira, Mesut Ozil će propustiti meč protiv Firentine zbog povrede leđa, dok je moguće da prve minute u igri još od avgusta posle oporavka od povrede dobije Sener Ozbajrakli.

Ovo će biti drugi duela ova dva tima posle susreta u drugom kolu i Fiorentina će imati priliku da uzvrati udarac turskoj ekipi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare