„Dobro sam ga odrao, 2 puta smo ga ubili“: Lalić presudio 4. žrtvi klana Belivuk, detalje mučenja slao na Skaj

Nikola Mitić, četvrta žrtva klana Veljka Belivuka, ubijen je i otet u avgustu 2020. Pre nego što su ga pripadnici Veljinog klana odveli u Ritopek, gde su ga udavili i zaklali, pa telo samleli u mašini za mlevenje mesa i bacili u Dunav, bio je brutalno isprebijan u bunkeru na Partizanovom stadionu.

Mitić je, kako se sumnja, Belivukovom „škodom“ prebačen u bunker na Partizanovom stadionu, koji su pripadnici klana zvali „baza“ i tu je brutalno mučen, prenosi Telegraf.

U javnosti su se pojavile fotografije koje su nastale u bunkeru a na kojima se vidi Mitić kako isprebijan sedi na kauču. Osim njega, tu su i Veljko Belivuk, ali i Srđan Lalić i svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji se naginje nad pretučenim Mitićem.

Belivuk i Miljković sumnjali su da ih Mitić prati, a iz presretnute komunikacije sa Skaj aplikacije moglo se videti da je on to i priznao posle mučenja, pa naveo da je radio zajedno sa Lazarom Vukićevićem, koga je klan ubio dva meseca kasnije. Osim toga, iz poruka se videlo i da su Mitića oteli dok su išli na Dedinje kod svog advokata.

Posle mučenja u bazi, prebacili su ga u Ritopek, gde su mu isekli prst, udavili i zaklali, pa telo samleli u mašini za mlevenje mesa i bacili u Dunav.

Oni su posle zločina razmenjivali poruke preko aplikacije Skaj, verujući da policija ne može da presretne ovu komunikaciju. Kada su ga oteli, Belivuk je čestitao svima koji su učestvovali u „akciji“.

„Svaka čast svima“, poručio je Belivuk na njihovoj grupi za dopisivanje.

„Braćo, hvala. Svaka čast svima, ovo je desetka“, dodao je Miljković.

Belivuk: Usred belog dana, pred ljudima, nema bezobraznije, sad ćemo da se maknemo.

Srđan Lalić: Ovaj se pravi lud.

Marko Budimir: Udri po dupetu.

Marko Miljković: Tucite ga po dupetu.

Srđan Lalić: Da, znam kako da ga obrađujemo, dosta se pravi lud. Već je ostao bez prsta i gadno je upropašćen. Ali mentol misli da će da izađe. Već sam ga dobro odro (odrao).

Marko Miljković: Odrali ste ga?

Srđan Lalić: Da, udavili ga zajednički, pa zaklali. Dva puta ga ubili faktički.

Belivuk je sa ostalim pripadnicima grupe tada dao i instrukcije kako da se ponašaju.

„Ovo danas nema dalje, ovo je nešto što se ne dešava, rade nas, brate, šest meseci. Mi jedan dan uzmemo da ih radimo i oderemo im čoveka, i to uzmemo ga, ovo niko, ovo „zemunci“ nisu radili, ova naša braća starija, što se kaže, ne rade, neka, malo nam skače moral, najbitnije da ostane ovako, da ceo grad, svi živi znaju za Kratosa (Marka Miljkovića) i mene, nek nas rade, mi smo naučili da se pazimo, imamo, brate, i finansije i logistiku da se pazimo, bitno je da vi ovako ostanete neutralni za javnost, a da kidamo“, rekao je Belivuk.

Podsetimo, suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka počelo je u ponedeljak, 17. oktobra, a tokom četiri održana ročišta odbranu je iznelo 27 optuženih. Na narednim ročištima govoriće optuženi svedoci koji su priznali krivična dela i sklopili nagodbu sa tužilaštvom za organizovani kriminal.

Sudija je nastavak suđenja zakazala za 7. 8. i 10. novembar u 14. 30 sati, u nastavku suđenja, kako je ranije najavila, biće saslušavani svedoci saradnici.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare