VUČIĆ ĆE SE U NAJHITRIJEM ROKU ODAZVATI POZIVU SRPSKE LISTE! Predsednik danonoćno radi da reši brojne probleme i sačuva mir!

Predsednik Vučić je učinio sve i čini sve kroz diplomatske kanale da dođe do dogovora po pitanju registarskih tablica, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković

Petković je izjavio i da smo videli da „Kurti odbija da razgovara po pitanju tablica i predsednik Vučić je više puta rekao da se nismo ni milimetar pomerili po pitanju tablica“

– KM tablice koje izdaje Republika Srbije su legalne i legitimne tablice koje koristi srpski narod na severu KiM. Naš narod se oseća građanima Republike Srbije i oni imaju apsolutno pravo da koriste KM tablice i to nije u suprotnosti sa sporazumima. Ono što je u suprotnosti sa sporazumom jeste odluka Kurtija da godinu dana pre roka ukine neutralne statusne tablice i sada kroz SMS poruke i video spotove želi da natera Srbe na nešto što je neleganlo i što niko neće – rekao je Petković okupljenim novinarima u Pasjanima. 

Petković ističe da je „najbolji pokazatelj bilansa njihove kampanje činjenica da je samo dvoje Srba preregistrovalo svoje automobile od ukupno 9.000 vozila sa KM tablicama.

– To jasno pokazuje šta Srbi na severu KiM misle o toj jednostranoj odluci Kurtija.

Na pitanje da prokomentariše apel Srpske liste upućen predsedniku Vučiću, Petković je naveo da to govori o svoj ozbiljnosti situacije. 

 S obzirom da se približava rok koji je prepisao Aljbin Kurti, naš narod pogotovo na severu KIM potpuno je svestan pre svega namere Kurtija da izazove krizu u južnoj srpskoj pokrajini, dok s druge strane predsednik Vučić danonoćno radi da reši brojne probleme i sačuva mir na KiM i više je nego svestan svega šta može da se desi upravo zbog jednostranih odluka Kurtija i svakako će se u najhitnijem roku predsednik odazvati tom pozivu koji je stigao od Srpske liste.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare