POZNATO 12 UČESNIKA OSMINE FINALA LŠ! Bavarska MAŠINA PONIZILA Barsu! Blickrig Redsa IZBACIO Tadićev Ajaks! Karasko PROMAŠIO penal u 98!

Kolo pre kraja grupne faze, plasman u osminu finala obezbedili su: Napoli i Liverpul (A), Briž i Porto (B), minhenski Bajern i Inter iz C grupe, dok su dan ranije to učinili: Čelsi, Real, Mančester Siti, Borusija iz Dortmunda, Pari sen Žermen i Benfika

Još pre meča na Nou Kampu bilo je jasno da se Barselonina priča u Ligi šampiona završila već na startu. Pobeda Intera nad Česima izbacila je Katalonce iz osmine finala, pa će Neroazuri uz moćni Bajern koji je slavio i večeras sa 2:0, nastaviti takmičenje u nokaud fazi.

Indisponirani rezultatom koji ih je ostavio bez najelitnijeg ranga, Katalonci su izgledali nemoćno pred goropadnim Bavarcima, pa su Nemci golovima Manea i Čupo Motinga već do poluvremena obezbedili ogromnu prednost, piše Informer.

Ponadali su se navijači Barse da bi mogli da prepolove minus do odmora, ali je VAR poništio odluku sudije Tejlora koji je pokazao na „belu tačku“ u 45. minutu pošto je Matjas de Light faulirao Levandovskog u šesnaestercu. Video tehnologija je prelomila da nema penala u korist domaćina, koji je i drugi put u sezoni poražen od desetostrukog uzastopnog prvaka Bundeslige.

Napoli je i pre ovog kola bio siguran učesnik osmine finala, a pobedom nad najgorom odbranom u Ligi šampiona je samo potvrdio primat u A grupi.

Junak novog trijumfa nad Rendžersima od 3:0 bio je Đovani Simeone koji je za svega pet minuta dva puta naterao legendarnog golmana Rendžersa Mekgregora na kapitulacije i rešio sve dileme u ovom meču. Time su Napolitanci sa liderske pozicije obezbedili plasman u nokaut fazu. 

Liverpul je pobedom u Amsterdamu (3:0) osigurao plasman među 16 najboljih. Iako je Tadićev Ajaks bio nadmoćniji u prvom poluvremenu, pogađao i okvir gola, Redsi su golom Moa Salaha došli do vođstva, koje su u nastavku povećali blickrigom Darvina Nunjeza i Eliota u razmaku od nekoliko minuta. Ipak, meč na „Johan Krojf areni“ ostaće upamćen po promašaju sezone Urugvajca koji je sa pet metara ispred prazne mreže pogodio stativu!!!!

U grupi B, madridski Atletiko je remijem sa Bajer Leverkuzenom (2:2) izgubio sve šanse za prolazak grupe. Buran duel rešen je penalom u 97. minutu, kada je Karasko izveo najstrožu kaznu i Hradecki mu odbranio, a Saul u nastavku akcije pogodio prečku!

Tako se Porto pobedom u Belgiji približio Brižu i ova dva kluba su uoči poslednjeg kola grupe B već obezbedili plasman među šesnaest najboljih.

Što se tiče grupe D, tamo je situacija i dalje najizjednačenija. Sporting nije uspeo da šokira Totenhem u Londonu i slavi golom napadača Edvardsa iz 22. minuta. Pevci su pokušavali da stignu do izjednačenja i uspeli preko Betaknura u finišu meča koji je postavio konačnih 1:1, da bi u nadoknadi Kejn postigao gol za Pevce koji je VAR dugo proveravao.

Ajaks – Liverpul 0:3 (0:1)
Salah 42, Nunjez 48, Eliot 52 

Napoli – Rendžers 3:0 (1:0)
Simeone 11, 16, Estegard 80

Klub Briž – Porto 0:4 (0:1)
Taremi 33, 70, Evanilson 57, Eustakio 60.

Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen 2:2 (0:1)
Karasko 20, De Pol – Dijabi 9, Hadson Odoi 29

Barselona – Bajern 0:3 (0:1)
Mane 10, Čupo Moting 31, Pavar 90

Inter – Plzenj 3:0 (2:0)
Mktarijan 35, Džeko 42, 66.

Totenhem – Sporting (L) 1:1 (0:1)
Betankur 79 – Edvards 22

Ajntraht – Olimpik Marselj 2:1 (2:1)
Kamada 4, Kolo Muadi 27 – Genduzi 22

Ajntraht i Olimpik su u Marselju odigrali spektakularan duel, sa tri gola, na kraju se radovao domaćin (2:1) i pred poslednju rundu izjednači se sa Totenhemom na deobi trećeg mesta sa sedam bodova.

U poslednjem kolu sastaju se Spoting – Ajntraht, odnosno, Marselj-Totenhem, pa će posle tih utakmica biti jasnija slika ko će nastaviti takmičenje na elitnoj sceni, a ko se preseliti u Ligu Evrope.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare