IZBOR NOVE VLADE SRBIJE: U toku glasanje o novim ministrima u Skupštini Srbije, uskoro polažu zakletvu!

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas posebnu sednicu, na čijem je dnevnom redu izbor nove vlade Srbije.

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić je u utorak predstavila svoj ekspoze napisan na 76 stranica podeljenih u nekoliko celina, nakon čega je predložila novi kabinet, koji će pored premijerke imati još 28 ministara – od kojih su trojica bez portfelja.

18:35 Počelo glasanje

Predsednik skupštine Vladimir Orlić rekao je da počinje glasanje o predlogu za sastav nove Vlade, a zatim najavio utvrđivanje kvoruma, prenosi Kurir.

18.20 Paunović: Očekujemo ministre sa novim rešenjima

Snežana Paunović, poslanica iz poslaničke grupe SPS poželela je uspešan rad novoj vladi. – Očekujemo ministre sa novim zakonskim rešenjima i svim onim što treba da poboljša našu dragu Srbiju – istakla je Paunović.

17:45 Drecun: Gde se nalazimo?

Milovan Drecun, poslanik poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ govorio je o novom međunarodnom svetskom poretku koji se stvara. – Važno je da u narednom periodu definišemo u kom pravcu ide svet i šta se dešava oko nas u odnosu na tektonske promene na međunarodnom planu. Stvara se policentrični međunarodni poredak. Pitanje za sve nas je gde se mi nalazimo? Moramo da imamo u vidu i da je za rusku spoljnu politiku ovaj geografski pravac sporedan. Mi neizostavno moramo da formiramo kao država Centar za istraživanje i prevenciju hibridnih pretnji. Protiv našeg naroda se izvode hibridne operacije sa svih strana – istakao je Drecun.

17:40 Brnabić Jovanoviću: Uradite nešto konkretno

Premijerka je odgovorila poslaniku koalicije „NADA“ Milošu Jovanoviću koji je govorio o „Proglasu za Kosovo i Metohiju“. – U tom pšroglasu me žulja što ga potpisuju ljudi koji su bili u vlasti 2004. kada se desio pogrom i prstom nius mrdnuli da pomognu naš narod na Kosovu i Metohiji, 2008. godine koji su tada izdali saopštenje i miting na sred Beograda, koji su 2010. godine prebacili pitanje KiM iz UN na Evropsku uniju. 2011. godine su uveli i formalno granicu između Srba i Srba. To je licemerje i skandal. Vi koji ste bili tada na vlasti, to je skandal. Vi ste bili 2008. koordinator i šta ste u radili, izdalu ste saopštenje za medije, predsednik pobegao u Bukurešt i danas mašete tim Proglasom. Sve ste vi uradili, a potpisujete proglas za reintegraciju. Pa kakvo je to licemerje? Ništa niste učinili da Kosovo nekako sačuvamo, a sada reintegracija. Bili ste i u Vladi koja je ispregovarala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, vi ste bili na Evropskom putu. Tada može EU i nezavisno Kosovo, a danas ne u EU i reintegracija Kosova – rekla je premijerka.

17.00 Investicije u Nišu i Kragujevcu

„U Sremskoj Mitrovici nezaposlenost je trenutno oko 4 posto rekla je premijerka. To je otprilike na evropskom nivou, a nešto i niže. U Sremskom Mitrovici smo otvorili i bazen, vrtiće, čvorište oko Sremske Mitrovice. Verujem da može i bolje, ali to nije Sremska Mitrovica od pre 10 godina. Kada pričamo o Kragujevcu, tako se sad aproizvode šinska vozila za Minhen i druge gradove, najmoderniji Simensovi tramvaji. Da li je Fiat morao drugačije, to možda najbolje znate vi jer ste vi sa njima potpisivali ugovore. Opet je Aleksandar Vučić morao da vadi kestenje iz vatre, dogovorili smo sa novom kompanijom Stelantis i dogovorimo da tamo od 2024. godine proizvode električna vozila“, rekla je premijerka i navela koje su sve kompanije u međuvremenu došle u Kragujevac.

15.40 – Mandatarka o Vučeviću

– Nemam nikakvu sumnju da će Miloš Vučević nastaviti da snaži našu vojsku i našu odbranu i odbrambenu industriju, rekla je u odgovoru poslanicima među kojima je bilo onih koji kažu da ga ne vide na tom mestu. Ona je rekla da je s njim najbolje sarađivala i da ima puno poverenje u njega. Pobrojala je njegove uspehe kao gradonačelnika Novog Sada rekavši da je doveo Nidek i Kontinental, moćne svetske kompanije, radio na poboljšanju IT sektora, dobio nagradu za Novi Sad kao evropsku prestonicu kulture…

– Radujem se da nastavim da učim od Miloša Vučevića – rekla je mandatarka.

Odgovorila je i na prozivke na račun Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića upitavši gde je presuda protiv njih i zamolila opoziciju da ne kriminalizuje ljude bez presude.

– To što ste vi sa Čumetom radili pa uzimali puta šest… – rekla je mandatarka.

UDARNA VEST.rs



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare