VAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA IZ VLASOTINCA: „Ako naučimo decu da rade, imamo budućnost“

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vlasotincu tokom obilaska novog pogona nemačke kompanije Gruner, gde rade i đaci u okviru dualnog obraozvanja, da je važno da naučimo decu da jednako rade koliko i uče, jer će onda Srbija imati budućnost.

U novom pogonu proizvodiće se releji za renomirane automobilske brendove, a Vučić je obilazeći fabriku konstatovao da ima puno radnica i istakao da su žene u toj oblasti poznate po preciznom radu.

Vučić je razgovarao i sa đacima za smer industrijski mehaničar, koji tu rade tri dana nedeljno.

Drugi pišu

– Meni je Šimon Perez rekao – tek kada vam deca sa 14 godina nauče da jednako rade koliko i da uče i kada mi stariji koji smo završili fakultete budemo jednako učili koliko i radili, moći ćemo da računamo da imamo budućnost. Ovo je jedini način da uspemo nešto – rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da Tehnička škola u Vlasotincu predstavlja prednost u tom mestu u odnosu na sve druge.

– Zato oni (đaci) mogu da računaju na posao čim završe školu – istakao je Vučić i dodao da je Gruner primio na posao 45 svršenih đaka škole.

On je razgovarao sa sedamnaestogosišnjim blizancima Nikolinom i Nikolom koji su nedelju dana nakon završetka škole dobili posao i posebno pohvalio devojčicu koja je bila đak generacije na smeru „industrijski mehaničar“.

Vučić je izrazio veliko zadovolljstvo što ih je upoznao, a oni su mu preneli da su roditelji ponosni na njih, da su sada u kuću stigle dve nove plate i da se to već odrazilo na kućni budžet.

Vučić je njima i đacima na praksi poželeo srećan rad i poželeo uspeh u budućnosti.

Kompanija Gruner obeležava 15. godišnjicu rada u Vlasotincu proširenjem svog proizvodnog pogona za 4.500 metara kvadratnih što, sa ranije izgrađenih 7.000, čini ukupno 11.500 metara kvadratnih proizvodnog pogona.

Ova kompanija je jedan od najvećih proizvođača energetskih releja za strujomere i automobilsku industriju, a u novom pogonu u Vlasotincu biće zaposleno 200 radnika, što će činiti ukupno oko 750 zaposlenih u Gruneru.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare