UHVAĆENA ĐAVOLJA BANDA, MEĐU NJIMA I SRBI! Nemačka policija uhapsila grupu koja je PLJAČKALA I UBIJALA STARIJE LJUDE

Nemačka policija uhaspila je trojicu muškaraca (22, 23 i 37 godina), među njima su i Srbi, zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu i više razbojništva u Berlinu. Grupa je osumnjičena da je upadala u stanove straijih osoba brutalno se iživljavala nad njima, a potom ih pljačkali

Kako navode nemački mediji tri osobe su uhapšene ali se sumnja da su imali još saučesnika, te istraga je još uvek u toku.  Naime, sumnja se da su oni prošlog avgusta ubili ženu (67) u Anburgu, ali i da su nakon pljačke počinili još jedno ubistvo starijeg muškarca (83) u Berlinu.  

Prema dosadašnjoj istrazi uhapšeni bi mogli biti odgovorni i za još najmanje četiri pljačke starijih građana koje su počinjene u julu i septembru u Brlinu. 

– Žena je  pronađena mrtva u kući 19. avgusta 2022. godine u okrugu Gros Naundorf u opštini Anaburg (Saksonija-Anhalt, okrug Vitenberg). Komšije su tokom uviđaja navele da su u blizini mesta zločina primetile različite automobile sa muškarcima i ženama – piše nemački „Kurier.de“

Tri dana kasnije, vatrogasna brigada na Eichhorster Vegu (Berlin-Reinickendorf, Markisches Viertel) pronašla je još jedan leš. 

– Prijatelj ubijenog čoveka zvao je vatrogasce koji su u stanu na prvom spratu našli telo muškarca (83). I u jednom i u drugom slučaju na telima su bile uočljive povrede, te je odmah postali jasno da su starije osobe bile ubijene, odnosno žrtve iste grupe razbojnika– objasnio je izvor lokalnih medija. 

Takođe, istragom koju vodi nemačka policija, utvrđuje se da li su uhapšeni muškarci odgovorni i za niz drugih pljački u kojima su žrtve bili straiji ljudi. 

– Provereva se da li je grupa odgovorna za pljačku počinjenu julu. Naime, tada je četiri razbojnika ušlo u stambeni kompleks u okrugu Rajnikendorf i uz pretnju nožem opljačkali su stariji bračni par. Razbojnici su pokucali na vrata, i kada su vrata otvorena, oni su istog trenutka nasrnuli na nesrećne ljude. Bračni par su brutalno pretukli i ostavili ih vezane – navode nemački mediji i dodaju da su razbojnici tom prilikom naneli teške telesne povrede muškarcu (87) i njegovoj supruzi(81).

Nakon ovog napada razbojnici su pobegli, a sumnja se da su isti odgovorni i za još razbojništva koja su počinjena u istom mesecu i okrugu. 

– U julu, dva muškarca su napala, vezala i opljačkala čoveka (82) u njegovoj kući u istom okrugu. On je srećom lakše  povređen. U avgustu su, takođe četvorica muškaraca u Berlin-Moabitu napali muškarca (78) u njegovom stanu. Početkom septembra petorica muškarca opljačkali su ženu (80) koja je takođe nađena pretučena i vezena u svom stanu. U oba slučaja, oštećeni su zadobili lakše povrede – ističu tamošnji mediji nazivajući bandu razbojnika „đavolima“

Istrage o zločinima uhapšenih, mogućim saučesnicima i drugim krivičnim delima koja mogu biti povezana sa serijom razbojništava su u toku. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare