UDARNA VEST! Ovo je POZADINA UBISTVA U BELVILU: Kavački prodavac telefona po nalogu Zvicera tipovao lepog Bokija

Bojan Mirković ubijen je u novembru pre dve godine u garaži naselja Belvil na Novom Beogradu pošto je odbio prljavi zadatak Radoja Zvicera koji mu je servirao Ivan Nikčević jedan od petorice optuženih za ovaj zločin, saznaje ekskluzivno Republika.

Ivan Nikčević prodavac kriptovanih telefona i sistema za praćenje čija oprema je i korišćena pri višednevnom praćenju Bojana Mirkovića, negirao je pred sudom da je organizovao ubistvo Nikćevića tako što je navodio ubicu, uprkos svim dokazima. Nedvosmisleno je utvrđeno da je njegova oprema korišćena pri praćenju Mirkovića.

Izvršilac ubistva Lazar Tejić priznao je da je ubio Mirkovića, ali je smislio priču koja nije održiva budući da je izneo niz neistina tokom odbrane.

– Nikčević je deset dana ubeđivao Bojana da obavi neki veliki zadatak za kavački klan, ali on nije pristao – otkriva izvor Republike blizak istražnim organima.

Bojanov otac Ljubo Mirković potvrdio je za naš portal da sumnja da je na njegovog sina jedinca vršen strahoviti pritisak. 

 „Ćale nude mi za jedan posao ogromne pare, bogatstvo pravo“, kazao mi je Bojan jednog dana, dok sam mu ja govorio da bi trebalo da ima ozbiljan stalan posao jer me je zabrinjavalo što dolazi u situaciju da mu majka plaća kiriju. Držao je sa devojkom školu jezika i radio sa sestrom, ali nije bio kriminalac jer da jeste imao bi mnogo para. Bio je obrazovan i sportski tip. Poznavao je mnogo ljudi i lako je zadobijao simpatije, zato mislim da je bio prijemčiv klanovima – priča Bojanov otac. 

Iako se posle Mirkovićevog ubistva o njemu govorilo kao mozgu škaljarskog klana za novčane transakcije njegova sestra je to oštro demantovala  kao i navode da je ubijeni momak kod sebe imao lažna dokumenta u trenutku ubistva, što je i tužilaštvo poreklo.

Nastavak sudjenja u ovom slučaju zakazan je za 5. decembar. 


Organizator ubistva nudi jemstvo za slobodu

Optuženi Ivan Nikčević poreklom Crnogorac u Beogradu ima više nekretnina koje je stekao na sumnjiv način. U trenutku  hapšenja imao je devojku koja ga je ostavila ubrzo, a koja je svedočila na sudu kao i dve njegove bivše žene koje su ispričale da izdržava četvoro dece i da je materijalno obezbedjen.

Inače, što je veoma zabrinjavajuće, Ivan Nikčević je na nedavno održanom ročištu ponudio jemstvo u iznosu od 70.000 evra za njegovo puštanje na slobodu, kao što je i prethodno činio. Medjutim, tužilaštvo se sada složilo sa jemstvom, gde je šokantno da tuzilastvo daje saglasnost da se neko ko je optuzen kao organizator ubistva uz jemstvo pusti da se brani sa slobode dok se isti takvi predlozi za ostale optuzene odbijaju odnosno tuzilastvo ne daje saglasnost. Ovakvu odluku pripisuju i promeni zamenika tužioca , gde se novopostavljeni tužilac saglašava sa jemstvom.

Zastupnici porodice Mirković , kao i sama porodica šokirani su što je tužilaštvo dalo potvrdan odgovor.

– Strašno bi bilo da je sud prihvatio to jemstvo – kratko su poručili advokati.


Skandal u sudnici: Ubica od sudije tražio da ga razume kao da mu je majka

Ubica Mirkovića, Lazar Tejić šokirao je sudiju Jelenu Škulić jer joj je pre nedelju dana na sudjenju tražio uslugu da se postavi majčinski.

– Moram da Vas za uslugu. Imam ozbiljan zdravstveni problem, urasla mi je dlaka u donjem delu leđa. Od leta 2020. godine ne mogu da ustanem ujutru iz kreveta, da odem u šetnju i da treniram. Ja znam da sam optužen za ubistvo i da ću biti u zatvoru. Ako ne rešim ovaj problem u zatvoru, napolju neću moći. Bolje da sam mrtav, nego da ostanem invalid zbog dlake. Treba mi Vaša pomoć, molim Vas kao što bih zamolio svoju majku, da urgirate da odem na VMA da me operišu – rekao je Tejić, a sudija je odgovorila da će mu biti omogućen pregled.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare